Ancora naar lustrumeditie Noord-Groninger Sportgala

Het bestuur van EemsmondSport is blij te kunnen mededelen dat men er in geslaagd is om de band Ancora vast te leggen voor de volgende editie van het Noord-Groninger Sportgala op vrijdag 9 februari van het komende jaar in theater De Molenberg in Delfzijl. Het eerste lustrum van het gala is dan een feit en dat moet volgens de bestuurderen op passende wijze gevierd worden. Met de komst van Ancora lijkt het een peuleschilletje te worden om de zaal aan het swingen te krijgen.

Het begon voor Ancora allemaal in 2013. Met Edwin van Hoevelaak als mentor en producer en met voormalig BZN frontman Jan Keizer en diens zoon Louis als leveranciers van het merendeel van de teksten, waagde Ancora de sprong in het diepe. Het album Vrij Als De Wind werd opgenomen. De ingrediënten voor hun liedjes: traditionele Shantymuziek, Irish folk en pop met een prominente rol voor de harmonieuze vocalen.

Het feit dat Shantymuziek een onderdeel zou zijn, deed aanvankelijk nogal wat wenkbrauwen fronsen. Het (overigens lang niet altijd terechte) vooroordeel dat er dan automatisch sprake is van stoffigheid en een stijf ogend, strak in het gelid staand mannenkoor in zeemanskledij, was daar debet aan. Wellicht begrijpelijk, maar Ancora klonk en klinkt juist heel modern.

Opvallend was en is de robuuste sound en een altijd aanstekelijk sfeertje. Hierdoor valt naast verbazing toch vooral veel bewondering te noteren voor de groep.

‘We hebben de afgelopen periode wat optredens van de jongens gezien en kunnen beamen wat ze in hun eigen biografie melden. Het zal voor de liefhebbers lastig worden om stil te blijven zitten. Dat hoeft ook niet, want het Sportgala verdient een swingend stuk entertainment. We zijn er van overtuigd dat Ancora volledig in die behoefte voorziet’, vertelt voorzitter Nanko Kiel namens het bestuur.

Gezien de grote schare fans van deze band is het verstandig om op tijd in het theater De Molenberg aanwezig te zijn. De entree is namelijk gratis, maar let op. VOL IS VOL……. Ennuuuhhhh, voor de eerste honderd belangstellenden reserveert EemsmondSport een stoel. Aanmelden kan vanaf nu via info@eemsmondsport.nl.

No Replies to "Ancora naar lustrumeditie Noord-Groninger Sportgala"