Eerste punten voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in en tegen Emmeloord de winst in de zak gestopt. Na een goed gespeelde eerste helft, was er met rust een voorsprong (9-12) voor DWA/Argo. In de tweede helft wist DWA/Argo de voorsprong te behouden en pakte de ploeg de eerste punten. De eindstand werd 16-19.

Er was ook nu weer kleine wijziging in de basisopstelling van trainer-coach Henk Sjoerd Westra. Lisanne Pettinga speelde op de plek van de nog steeds geblesseerde Yvonne Schuuring. Emmeloord wist als beste uit de startblokken te komen door voor 1-0 te zorgen. Vervolgens zette Natasja Schuuring de 1-1 op het scorebord. Hierna vielen de scores om en om.

Nadat Emmeloord weer een treffer had gemaakt, wisten Sam Pestoor en Natasja Schuuring het gat van de korf te vinden. Dit betekende de eerste voorsprong voor DWA/Argo. Na wederom een treffer van Emmeloord, versierde Lisanne Pettinga een strafworp, die Sam Pestoor er vakkundig in legde. Hierna liet Emmeloord nog een maal van zich horen, voordat de jongelingen uit Winsum en Bedum drie treffers op rij maakten. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma (2x) en Karen Oostmeijer.

DWA/Argo was een paar punten los van Emmeloord. Dit bracht wat meer rust in het spel van de gasten. Emmeloord gaf zich echter niet zomaar gewonnen, maar DWA/Argo behield het initiatief. Een treffer van de thuisploeg werd beantwoord door Nick Brandsma die van afstand wederom scherp was. Hierna scoorde Emmeloord twee keer op rij, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef en er een 7-8 stand op het scorebord stond.

Ook nu wist DWA/Argo de voorsprong te behouden. Na een tegendoelpunt van Emmeloord verzilverden Natasja Schuuring en Sam Pestoor de toegekende strafworpen en Pestoor wist hier ook nog een veldtreffer aan toe te voegen. Het laatste woord voor de rust kwam van Emmeloord, waarmee beide ploegen met een 9-12 ruststand de kleedkamers in gingen.

In de kleedkamer werd benadrukt, dat er echt goed werd samengespeeld. De verdediging stond erg sterk te spelen, waardoor er in de aanval van de oranje-witten gescoord kon worden. Zo werd er echt als een team samen gespeeld en was dit de kracht van DWA/Argo.

Na de rust kwam Emmeloord echter scherper uit de kleedkamer. Met twee treffers op rij werd het verschil weer een doelpunt: 11-12. DWA/Argo moest de moed niet opgeven en Pestoor, die zaterdag zijn vizier op scherp had staan, wist zijn hoofd koel te houden. Hij maakte opnieuw een treffer, waardoor DWA/Argo andermaal op een gaatje van twee goals kwam.

Nadat Emmeloord op 12-13 was gekomen, zorgden Pestoor, met een prachtige goal vanuit de sprong, en Nick Brandsma dat er 12-15 op het scorebord kwam. Nog steeds gaven de polderbewoners niet op. Ze zorgden voor 14-15. Er werd door beide ploegen hard gestreden. De gebroeders Sam en Benjamin Pestoor, die zoals zo vaak ook nu de DWA/Argo-luchtmacht vormden met sterke sprongduels rondom de korf, wisten daarbij ook nog eens te scoren. Ze brachten de gasten uit Winsum en Bedum op 14-17.

De laatste fase van de wedstrijd was aangebroken, maar het bleef een hele spannende.mEmmeloord wilde niet opgeven, maar Lisette Hamminga wist een strafworp te versieren die Natasja Schuuring ook ditmaal verzilverde. Emmeloord scoorde nog één keer maar het slotakkoord was voor de in het veld gekomen Aaltje Kinderman. Zij kwam de moegestreden Karen Oostmeijer aflossen en schoot meteen van afstand raak, waarmee de punten mee terug naar Groningen gingen. De eindstand werd 16-19.

De ploeg van coach Westra kon terugkijken op een goed gespeelde pot, waarbij het verdiend wist te winnen. Zaterdag speelt DWA/Argo weer een thuisduel in de Ripperdahal in Winsum. Om 19.15 uur zal de ontmoeting tegen DIO van start gaan.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (7x), Natasja Schuuring (4x), Nick Brandsma (4x), Karen Oostmeijer (2x), Benjamin Pestoor (1x), Aaltje Kinderman (1x).

No Replies to "Eerste punten voor korfballers DWA/Argo"