Stedum kan koploper Holwierde niet stoppen

Stedum had het graag gewild, maar het zat er niet in tijdens het thuisduel met koploper Holwierde. De bezoekers staken na negentig minuten voetbal de achtste competitiezege (1-3) in de zak. Voor Stedum waren de druiven zuur, want het verlies betekende alweer de vierde nederlaag op rij.

De enigszins gehandicapte Stedumers waren wel weer aan een succesje toe. Het laatste punt dat de equipe van trainer Wim Nubé op het conto wist bij te schrijven, dateerde al weer van ruim een maand geleden. Toen werd het 2-2 in het duel met Poolster.

Bij Holwierde daarentegen gaat alles crescendo. De katmisbewoners weten nog niet wat verliezen is en lieten tot nu toe alleen maar punten liggen (1-1) na de confrontatie met SJS. Voor het overige werden louter overwinningen geboekt en dat maakt dat het team van trainer Eddy Tuik fier aan kop gaat in de 4e Klasse D. Het verschil met nummer twee Poolster bedraagt zeven punten.

Zoals gezegd zou Stedum er heel wat voor over hebben om Holwierde pootje te lichten. ‘Maar we wisten op voorhand dat dit een moeilijke klus zou worden. We missen zelf teveel stootkracht en je moet wel een hele goede dag hebben wil je Holwierde kloppen. Dat is gewoon een goed en compact spelende ploeg met flink wat dreiging’, aldus Nubé.

Hij zag zijn ploeg binnen de kortste keren op achterstand komen. Jurrely Torbed schoot het duel open en toen het goed uit de startblokken komende Holwierde binnen tien minuten de marge wist te verdubbelen middels een rake inzet van Thijs Stoppels (2-0), leek het een moeizame middag voor de thuisclub te worden.

Holwierde had zich zeer effectief getoond en leek de voet even van het gaspedaal te halen. Daarbij kwam nog dat men op het middenveld veel ruimte liet liggen, waardoor Stedum optisch een overwicht leek te hebben. De met veel passie en inzet voetballende thuisclub weigerde zich gewonnen te geven.

Na een dik kwartier kwamen de gastheren dichterbij. Kevin Hommes leed balverlies en vervolgens dacht Christian van der Broek voor opruiming te zorgen. Die poging mislukte en het was Robbert Slager die koppend profiteerde: 1-2. De treffer bood de geelzwarten aanknopingspunten voor het vervolg van de wedstrijd. De kansen op de gelijkmaker kwamen er, onder andere van Diederik Dijk. Het gebrek aan scorend vermogen brak de thuisclub echter op.

De rust werd gehaald zonder dat er nog een keer was gescoord en daar was Holwierde zeer content mee. Men had immers alle reden om tevreden te zijn met de gang van zaken. Stedum wilde uiteraard wel meer en deed daar na de rust alles aan. Ook nu kwamen de gastheren niet tot scoren. Dat deed Holwierde wel. Na meer dan driekwart wedstrijd was het Ryan Semmens die een vrije trap van Yirsan Bouman tot doelpunt wist te promoveren: 1-3.

Na de derde Holwierder treffer was het definitief gedaan met Stedum. De gasten hadden geleerd van de eerste helft en hadden het middenveld goed dichtgetimmerd. Stedum kreeg wel mogelijkheden, maar om succes te boeken zal de bal tegen het nylon gekletst moeten worden en daarin verzaakte de thuisclub.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, kon men bij Holwierde een glimlach niet onderdrukken. Ze zullen content zijn met het competitieverloop tot nu toe. ‘En weet je wat het is? Behoudens de wedstrijd tegen Poolster kun je niet eens zeggen dat we geluk hebben gehad. Het overgrote deel van de wedstrijden die we in winst hebben omgezet werd verdiend gewonnen. Als je dan even over je schouder kijkt en je ziet dat achter je hier en daar gemorst wordt, dan kun je alleen maar tevreden zijn’, vindt Eddy Tuik.

Wim Nubé vond dat Holwierde met name het eerste kwartier de betere ploeg was geweest. ‘Daarna waren we zeker niet minder en hadden we ook zomaar langszij kunnen komen. Maar ja, als je teveel spelers mist die een doelpunt kunnen maken, wordt het erg lastig. Je mag uiteraard van de koploper verliezen, maar het is wel een uitdaging om er van te winnen. Het was ons helaas niet gegund.’

Volgens Nubé moet het dan komend weekeinde maar in Zeerijp gebeuren als het duel met De Fivel op het programma staat. Holwierde ontvangt op eigen veld OKVC.

* Stedum – Holwierde 1-3 (1-2). Jurrely Torbed 0-1; Thijs Stoppels 0-2; Robbert Slager 1-2; Ryan Semmens 1-3 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Stedum kan koploper Holwierde niet stoppen"