Farmsum 4 schiet met scherp op Coendersborg

Op Sportpark Coendersborg in Groningen werd zondag de wedstrijd tussen Blauw Geel ’15 en de nog zonder puntverlies spelende koploper Farmsum 4 gespeeld. Een echte wedstrijd werd het niet, want de Farmsumers verpulverden de thuisclub met maar liefst 11-2. Herbert van Brugge was met zes treffers de man van de dag, al had Wim Harkema daar ook nadrukkelijk naar gesolliciteerd.

Farmsum was vanaf de aftrap op het goed bespeelbare kunstgras de bovenliggende partij en dat resulteerde in de 14e en 21e minuut tot twee treffers van Herbert van Brugge, twee keer op aangeven van Marcel van Es: 0-2. In de eerste de beste tegenaanval van de thuisclub was het Willem Harkema die een lichte overtreding maakte binnen de zestien meter en dit bestraft zag worden met een penalty. Deze werd feilloos binnen geschoten: 1-2.

Vijf minuten later kreeg de thuisclub weer een penalty, maar dit keer op een hele vreemde manier. In de hoek van de zestien meter kreeg Klaas-Jan Schipper vanaf een metertje de bal tegen zijn naast het lichaam hangende arm aangeschoten en de bal ging daardoor over de achterlijn. Blauw Geel ’15 stond klaar om de corner te nemen maar tot verbazing van beide teams en supporters gaf de scheidsrechter een strafschop. Wat er ook werd geprobeerd, de scheidsrechter was onvermurwbaar. Hij bleef bij zijn beslissing. Zelfs toen een paar spelers van de gastheren tegen hem zeiden dat het geen strafschop was. De strafschop werd vervolgens benut en zo stond er dus na dertig minuten een gelijke stand op het scorebord: 2-2.

Farmsum raakte niet van de wijs en schoot in de 33e en 35e minuut in de persoon van Herbert van Brugge nog twee doelpunten binnen en bracht zo de ruststand op 2-4.

Na de rust bleef Farmsum verreweg de betere partij en had het weinig meer te duchten van de Stadjers. In de 50e minuut was het Herbert van Brugge die zijn vijfde doelpunt van de ochtend maakte en zo de stand op 2-5 wist te brengen. De thuisclub was definitief geknakt en vanaf toen ging het snel. De 2-6 kwam op naam van gelegenheidsspits Tim Noorman en de 2-7 op naam van Niels van Es. Michael de Leeuw en Ronny Hemmes krikten de stand op naar 2-9.

Daaarna kwam er een magisch en historisch moment waar je moet zijn bij geweest om het te geloven. Michael de Leeuw gaf in de 85e minuut een hoge voorzet op de mee opgekomen rechtsback Willem Harkema, die tot dan toe alleen bekend stond als Hark en uitvinder van de ‘Wimbal’ (kansloos een bal over de zijlijn rossen terwijl er weinig tot geen gevaar dreigt), die in de lucht sprong en daar zo leek het minutenlang bleef zweven alsof de tijd heel even stil stond. Vervolgens kopte hij de bal over de keeper: 2-10. Harkema, die sinds mensenheugenis niet gescoord had, laat staan met het hoofd, juichte uitbundig en rende drie rondjes om het veld. Daarna kreeg de thuisclub nog een grote kans maar deze werd door keeper en aanvoerder Kevin Meertens vakkundig gepareerd.

Het slotakkoord was uiteraard voor Herbert van Brugge die de eindstand op het scorebord schoot: 2-11. Een gemakkelijke overwinning voor de mannen van coach Jannie De Boer-Groenhagen die door deze overwinning ook na acht wedstrijden nog de maximale score heeft van vierentwintig punten. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen GVAV-Rapiditas 6 op het programma. De aftrap op het sportpark Tuikwerd is een half uur vroeger dan normaal en vindt dus om 09.30 uur plaats.

No Replies to "Farmsum 4 schiet met scherp op Coendersborg"