Simpele bekerzege SV Bedum op Achilles ’94

De zaterdagvoetballers van SV Bedum hebben de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker weten te bereiken. In Assen werd op sportpark Marsdijk van vierdeklasser Achilles ’94 gewonnen. De Drenten probeerden het na rust nog wel, maar toen was het verschil (0-2) al gemaakt. SV Bedum boekte een eenvoudige 1-4 zege.

Bij de Bedumers was men niet ontevreden over de ontmoeting met Achilles ’94. Binnen de gelederen van de Drentse club bevinden zich namelijk wat mensen die een Bedumer voetbalverleden hebben. Coach David van der Kam is een van hen. En dan zijn daar nog Thomas Horneman en Eddy Koopman, voormalig ploeggenoot van coach Remy van der Wal.

‘We zijn het aan onze stand verplicht om door te bekeren’, meldde Van der Wal in de aanloop naar het bekertreffen. Niet ten onrechte, want de zaterdagvoetballers van Achilles ’94 komen uit in de 4e Klasse E.

Onder het toeziend oog van toch wel veel Bedumer supporters werd het treffen op een bijveld afgewerkt. De voetballiefhebbers zagen een beter SV Bedum dat na een kwart wedstrijd op voorsprong wist te komen na een kopbal van Frank Roorda uit een corner van Jake Smit: 0-1.

Achilles ’94 stond vaak op eigen helft vast en loerde vooral op de counter. Gezien het krachtsverschil niet zo’n vreemde keuze, maar de Bedumers lieten zich niet foppen.

Een dikke tien minuten na de openingsgoal was het andermaal raak en ook nu mocht Roorda de felicitaties in ontvangst nemen. Hij draaide in het Asser strafschopgebied knap weg bij zijn tegenstander. Het schot dat hij van zijn voet liet vertrekken, werd van richting veranderd en zorgde er voor dat doelman Raymond Tienkamp kansloos was: 0-2.

Met die stand brak ook de rust aan. Achilles ’94 probeerde af en toe wel voor onrust in de Bedumer verdediging te zorgen, maar dan waren het vooral lange ballen die richting vijandelijk doelgebied werden afgevuurd. Erg moeilijk hadden de bezoekers het daar niet mee.

Er waren amper zestig seconden gespeeld in het tweede bedrijf toen de Bedumer bank opnieuw opveerde. Anne Jits Sijbesma maakte het gaatje nog wat groter en daarmee leken de bekerdromen van de thuisclub definitief verleden tijd.

Achilles ’94 knokte wel, kreeg ook wat kansjes en wist na een klein uur spelen iets terug te doen. Ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter mocht Eddy Koopman voorzetten en was het Martijn Blomsma die voor 1-3 wist te zorgen.

Het zou uiteindelijk 1-4 worden nadat Nick Boelhouwer onderuit was gehaald. Hij besloot de toegekende strafschop zelf te nemen en faalde niet.

‘Het was een terechte en zeker verdiende overwinning. Ik ben er erg blij mee’, wist Remy van der Wal na afloop te vertellen. De bekerzege betekende een mooie opmaat voor de volgende competitiewedstrijd. Die brengt de Bedumers naar slotlicht SV Nieuwleusen.

* Achilles ’94 (zat) – SV Bedum (zat) 1-4 (0-2). Frank Roorda 0-1; Frank Roorda 0-2; Anne Jits Sijbesma 0-3; Martijn Blomsma 1-3; Nick Boelhouwer (strafschop) 1-4.

No Replies to "Simpele bekerzege SV Bedum op Achilles '94"