Eindelijk weer eens winst voor LSV

Na vier competitienederlagen op rij hebben de volleyballers van LSV uit Loppersum eindelijk weer eens een overwinning weten te behalen. Na vijf sets trokken de Lopsters met 3-2 aan het langste eind in het duel met het stad-Groninger Olympia 3 en daarmee deed de ploeg van trainer/coach Marcel Haak zichzelf tekort. Na de eerste twee sets eenvoudig gewonnen te hebben, zakte het niveau aan de kant van de thuisploeg en wisten de gasten de derde en vierde set binnen te slepen. Daarbij moet wel gezegd worden dat een omzetting in het team van Olympia na de eerste twee sets heel goed uitpakte voor de Stadjers.

LSV begon zwaar gehandicapt aan het duel. Vanwege blessures zijn aanvoerder Wouter Haak (knie) en diagonaal Arnold Hovenga (enkel) dit kalenderjaar niet meer inzetbaar en Arne Haak was vanwege werkverplichtingen afwezig. Daarom moest Mark van Doorn uit heren 2 een hele wedstrijd spelen. Dat deed hij ondanks een paar onwennigheden en misverstanden naar behoren. Zeker als men bedenkt dat Van Doorn vorig seizoen is gestart met het spelen van competitiewedstrijden in de vierde klasse, drie klassen lager dan het eerste herenteam.

Ondanks de afspraak geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd te beginnen met veel servedruk moest LSV even op gang komen en maakte de ploeg veel onnodige fouten. Na twintig gespeelde punten was de stand 10-10 waar de thuisploeg eigenlijk ruim voor had moeten staan. Gelukkig zakte daarna het foutenpercentage en begon de opslag beter te lopen. LSV liep uit naar 22-16 en leek de set eenvoudig binnen te slepen. Een dipje bracht Olympia weer een paar punten dichterbij, maar gelukkig waren de gastheren op tijd weer bij de les en werd de set met 25-20 gewonnen.

De tweede set ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna liep LSV snel weg bij de tegenstander via onder andere een opslagserie van Dirk de Vries, 11-5. Het gat was geslagen en de thuisploeg haalde de punten gemakkelijk binnen. Olympia liet de set lopen en stapelde fout op fout. Via 20-11 werd het in no time 25-12.

Een eenvoudige overwinning leek in de maak, maar niets bleek minder waar. Door een omzetting ging Olympia aanzienlijk beter spelen. Spelverdeler Albert Jan Streuding werd passer-loper en buitenaanvaller Marcel Niewold nam de spelverdeling voor zijn rekening. Dat bleek een hele goede zet. Streuding stond de rest van de wedstrijd bijna foutloos te passen, verdedigde veel en scoorde regelmatig via de buitenaanval. Olympia geloofde duidelijk nog in een goed resultaat en begon scherp aan de 3e set. Dat kon niet gezegd worden van LSV.

Olympia liep via 1-7 snel naar een 3-8 voorsprong. Na een time-out waren de Lopsters beter bij de les en kwam de ploeg op 14-14 weer langszij. Erop en erover was de bedoeling, maar gek genoeg pakte Olympia weer het initiatief en maakte LSV een aantal domme fouten. De Groningers liepen uit naar 17-21 en stevenden af op setwinst. ‘Maar dat gaat zomaar niet’ moeten de Lopsters gedacht hebben, want opeens gingen de mannen weer voor elke bal en werden de punten weer binnen geslagen. De gastheren kwamen zelfs op 24-23, maar wisten het karwei niet af te maken. Sterker nog, Olympia scoorde drie keer op rij en won de set met 24-26.

LSV zou gewaarschuwd moeten zijn, maar begon wederom zwak aan de vierde set. Olympia liep naar 2-6 en LSV moest weer in de achtervolging. Dat lukte heel snel, want via een serveserie van Jan Klink was het zomaar weer 6-6. Tot 13-13 ging de set gelijk op, maar daarna was het over en uit bij de thuisploeg. Bijna niets lukte meer en Olympia bleef de punten wel binnen sprokkelen. Via 15-17 liepen ze uit naar 17-22 en deze keer lieten ze de voorsprong niet meer glippen. LSV zakte door de ondergrens en verloor de set met 18-25.

Een vijfde set moest de beslissing brengen en blijkbaar was Olympia al blij met het behalen van dit resultaat of hadden ze alle energie in de vierde set gestopt, want LSV had geen kind meer aan de tegenstander. Nu begonnen de Lopsters wel scherp en was de set binnen de kortste keren beslist. LSV serveerde weer goed en wist de ballen ook aanvallend weer regelmatig op de grond te krijgen. Tel daar nog een paar goede blokkerende acties bij en de ruime setwinst was verklaard.

LSV sloot de wedstrijd af met twee serviceaces van Gerard Hofman en won de set met 15-6 en de wedstrijd met 3-2. Trainer/coach Marcel Haak: ‘Ik ben blij met de overwinning na vier nederlagen, maar er zat vandaag meer in. We spelen bij vlagen heel aardig, maar zakken dan zomaar een heel eind weg. En dan wil je graag wisselen, maar die mogelijkheid hebben we op dit moment niet. Hopelijk zijn de geblesseerden in het nieuwe jaar weer inzetbaar.’

De Lopsters komen dit kalenderjaar nog één keer in actie. Op 16 december spelen de heren om 18.30 uur in Slochteren tegen VIOS/Kolham heren 2.

* LSV 1 – Olympia3 3-2 Setstanden 25-20, 25-12, 24-26, 18-25 en 15-6 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Eindelijk weer eens winst voor LSV"