Robert Bos weg bij fusieclub Winsum

Fusieclub Winsum en trainer Robert Bos gaan komend seizoen ieder een andere weg. De club heeft namelijk besloten om de samenwerking met de oefenmeester niet te verlengen.

‘In het oprichtingsseizoen van Winsum heeft Robert Bos samen met de technische staf ervoor gezorgd dat Winsum met de zaterdagafdeling een prima prestatie heeft neergezet. Het eerste team eindigde op de zesde plek in de eerste klasse en het tweede team promoveerde naar de hoofdklasse. Ondanks de huidige positie op de ranglijst heeft de club het volste vertrouwen dat beide teams dit seizoen in de middenmoot zullen eindigen’, valt op de website van de club te lezen.

Bos staat volgens de leiding voor veel passie en inzet richting de spelers en heeft dit volgens hen ook goed op de selectie weten over te brengen. Tevens heeft hij een groot aandeel in de verdere ontwikkeling van jeugdspelers die de stap hebben gemaakt richting de selecties van Winsum. Lovende woorden voor de man die ondanks zijn prima rapportcijfers toch op zoek moet naar een andere club.

Bos zegt over zijn vertrek het volgende: ‘De club kiest graag weer voor andere type trainer. Van mijn kant kan ik alleen maar zeggen, we doen het iets minder dan na een geweldig afgelopen seizoen. In het teamontwikkelingsproces zijn we goed bezig, alleen we hebben dit seizoen iets meer moeite om tot scoren te komen. Voor mij en het team ligt er nog een mooie uitdaging om er voor te zorgen dat we in alsnog in deze zware eerste klasse blijven, zodat we goed met elkaar kunnen afsluiten.’

De oefenmeester nam vorig seizoen de plaats in van de naar Broekster Boys vertrekkende Ron de Boer en trainde daarvoor de zondagvoetballers van het Winschoter WVV. Bos valt onder de categorie ervaren trainers. Achter zijn naam staan verenigingen zoals Gronitas, GVAV Rapiditas, Velocitas 1897 en dus WVV 1896.

De Winsumers, op de archieffoto in actie tegen VEV ’67 waar begin oktober met 3-0 van werd gewonnen, zouden zaterdag op eigen veld tegen vv Groningen spelen. Dat niet onbelangrijke duel tussen het slotlicht van 1E en het op de voorlaatste plaats bivakkerende team van Bos werd afgelast. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd tegen PKC ’83, dat wel speelde en met 0-2 van Olde Veste ’54 verloor.

No Replies to "Robert Bos weg bij fusieclub Winsum"