Reflex bezorgt DIO Bedum derde nederlaag

De volleybalheren van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben zaterdag de derde nederlaag van het seizoen geleden. In Kampen werd met 3-2 verloren van Reflex. Mee dankzij deze nederlaag dreigen de Bedumers de aansluiting met koploper Sliedrecht te verliezen.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum kon nog geen beroep doen op Gerben Geertsema. Geertsema is nog aan het herstellen van een enkelblessure. Ook Dewi Verseput kon niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Reflex. DIO begon sterk aan het duel. Mede dankzij een goeie serve-serie van Lennart Harmsen kwamen de Bedumers al snel op een 0-4 voorsprong. Halverwege de eerste set stond er een score van 9-14 op het bord. Reflex was op dat moment al door zijn beide time-outs heen. De Bedumers hielden het verschil rond de vijf punten en liepen boven de twintig punten verder uit. Met 18-25 ging de eerste set dan ook overtuigend naar DIO.

De tweede set gaf een totaal ander beeld dan de eerste set. DIO maakte veel onnodige fouten, waardoor Reflex al snel een ruime voorsprong had van zeven punten. Het lukte de Bedumers dan ook niet om het gat te dichten. Met 25-20 werd de tweede set binnengehaald en de stand weer gelijk getrokken.

DIO wist zich in de derde set te herstellen. Beide ploegen hielden elkaar in het begin van de set nog in balans, maar halverwege de set nam DIO wat afstand. Bij een stand van 19-21 ging het opeens snel. Mede dankzij enkele blokpunten van Michael ter Veer werd de derde set met 19-25 gewonnen.

Zoals wel vaker dit seizoen lukte het DIO niet om het gewenste niveau vast te houden. Ook in de vierde set was het de thuisploeg die sterker begon. Dankzij wederom een goeie serve-serie aan de zijde van Reflex liep de ploeg uit Kampen uit. DIO moest weer in de achtervolging, maar wist op belangrijke momenten de trekker niet over te halen. Met 25-19 pakte Reflex de vierde set, waardoor DIO voor het eerst dit seizoen een vijfsetter kon gaan spelen.

In de vijfde set bleek Reflex de stabielere ploeg te zijn. Al snel stonden de Bedumers op ruime achterstand. Dit was tevens het breekpunt voor DIO. De set werd met 15-8 verloren.

Door deze nederlaag zakt DIO van de derde naar de vierde plaats. De achterstand op koploper Sliedrecht bedraagt momenteel acht punten met een wedstrijd minder gespeeld. Komend weekeinde neemt Kenders Bouw DIO/Bedum het in een thuiswedstrijd op tegen de nieuwe nummer drie HLB Van Daal/DS. De wedstrijd in sporthal De Beemden begint om 19.30 uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Reflex bezorgt DIO Bedum derde nederlaag"