Degradatiezorgen korfballers DWA/Argo

De korfballers van combiclub DWA/Argo uit Winsum en Bedum ging zaterdag op bezoek bij Invicta/Frigro in Kollum. Na weinig doelpunten in de eerste helft gingen de ploegen de kleedkamers in met een 8-6 ruststand. De tweede helft werd er door beide ploegen geknokt voor de overwinning, maar de punten bleven in Kollum. De eindstand werd 16-13. Door dit verlies staat DWA/Argo alleen op de onderste plaats in de derde klasse en groeien de degradatiezorgen alleen maar.

Er was zaterdag een wijziging in de opstelling van trainer-coach Henk Sjoerd Westra. Aaltje Kinderman begon in de basis op de plek van Yvonne Schuuring. Ook A-junior Dennis Lam mocht zijn debuut maken voor het vlaggenschip van DWA/Argo. Hij verving de afwezige Sam Pestoor.
Invicta/Frigro wist al snel de score te openen, maar Natasja Schuuring wist daar meteen op te reageren door 1-1 binnen te schieten.

Vervolgens liep Invicta/Frigro vlot uit naar een 3-1 stand. Lisette Hamminga wist er 3-2 van te maken, maar de thuisclub behield het initiatief door twee treffers achter elkaar te maken. DWA/Argo moest in de achtervolging en Aaltje Kinderman deed dat door een strafworp te versieren, die Benjamin Pestoor verzilverde. Na een nieuwe treffer van de thuisploeg hield Nick Brandsma de gasten in de race.

Invicta/Frigro had echter het betere spel en zorgde met twee goals voor een gat van vier. Nick Brandsma en Natasja Schuuring maakten in de slotfase van de eerste helft nog twee belangrijke treffers, zodat er bij rust nog een enigszins acceptabele 8-6 achterstand op het scorebord stond.

Direct na terugkeer uit de kleedkamers wist Invicta/Frigro als eerste te scoren. Vervolgens was er een scherpe fase van DWA/Argo. Drie treffers op rij uit handen van achtereenvolgens Karen Oostmeijer, Lisette Hamminga en Natasja Schuuring betekenden een gelijke stand van 9-9. DWA/Argo kon echter niet doorzetten. Invicta/Frigro nam opnieuw een voorsprong door twee doelpunten te maken.

In het resterende deel van de tweede helft kon DWA/Argo niet nog een keer langszij komen. De treffers vielen om en om. Invicta/Frigro speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en DWA/Argo stond met lege handen met een eindstand van 16-13. De doelpunten van de tweede helft kwamen bij de gasten uit handen van: Natasja Schuuring, Tom van der Laan, Aaltje Kinderman en Dennis Lam.

Door dit resultaat verliest DWA/Argo de aansluiting met de ploegen boven hen in de ranglijst. Zo vlak voordat de helft van de competitie bereikt is, is dit een zorgelijke situatie voor de Winsumers en Bedumers. De komende twee weken hebben de korfballers rust in verband met de feestdagen. Op zaterdag 6 januari zal DWA/Argo weer een thuisduel spelen tegen Harkema. Dit duel in de eigen Ripperdahal in Winsum begint om 19.05 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4x), Nick Brandsma en Lisette Hamminga (2x), Dennis Lam, Aaltje Kinderman, Tom van der Laan, Benjamin Pestoor en Karen Oostmeijer (1x).