Volleybalsters Trias verslaan koploper Krathos

Voor de laatste wedstrijd van deze jaargang kregen de volleybaldames van Trias concurrent Krathos op bezoek in Delfzijl. Voor Trias wederom een test om te kijken waar ze precies staan in deze poule. De druk was wellicht wat hoog omdat de vorige twee wedstrijden tegen naaste concurrenten Veracles en Dovo werden verloren. Ondanks Deze nederlagen stond Trias nog altijd tweede in de poule en nam Krathos, met een duel meer op het conto, de eerste plek in beslag. De koloper moest echter buigen en werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Eenmaal begonnen aan de warming up bleek Krathos een grote selectie te hebben van maar liefst 12 speelsters. Trias daarentegen kampte nog altijd twee geblesseerde speelsters en had voor de gelegenheid Loes Wedda uit dames 2 aan de selectie toegevoegd.

Trias begon de eerste set ontzettend slecht. De eerste servicebeurt van Krathos leverde hen meteen acht punten op omdat Trias deze niet wist te verwerken en daardoor niet tot aanvallen kwam. Coach André Swiersema nam dan ook al na de eerste acht punten een time-out. Met succes zou blijken, na deze time-out wisten de dames een punt te scoren waarna het steeds beter ging.

Met hun eigen service en een aantal goede aanvallen vanuit het midden en de diagonaal wist Trias deze grote achterstand weg te werken. Ook blokkerend wisten de dames een aantal ballen tegen te houden. Krathos had dit duidelijk niet meer verwacht en wist nu zelf de pass niet te brengen, waardoor trias verder uit kon lopen. De setwinst werd dan ook binnengehaald: 25-19.

Het feit dat ze zo’n grote achterstand wisten te verwerken was goed voor het zelfvertrouwen van Trias. De tweede set gingen ze goed van start, de pass kwam een stuk beter aan en de punten werden afgemaakt. Ook Krathos had zich weer weten te herpakken. Geen van beide teams wist dan ook een gat te slaan en de hele set ging het erg gelijk op. Helaas viel Trias op dat moment terug in een oude gewoonte, drie speelsters maakten achtereenvolgens een service-fout en Krathos trok uiteindelijk aan het langste eind: 22-25.

Ondanks de nederlaag in de tweede set voelden de coach en de speelsters dat de wedstrijdwinst wel degelijk haalbaar was. Ook in de derde set bleven de dames goed spelen. Ze wisten de service weer onder controle te krijgen. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd want ook deze set was spannend tot het einde. Met een paar goede service-reeksen en mooie aanvallen was het toch Trias dat deze set wist te winnen: 25-19.

De laatste set begon Trias eveneens vrij sterk. Er werd al snel een gat geslagen dankzij een goede servicereeks. Even leek het er op dat Krathos weer terug zou komen, maar dit liet Trias niet gebeuren. Met 25-17 wisten ze de laatste set en de wedstrijd binnen te slepen. En was het notabene Loes Wedda die het winnende punt scoorde.

Na de wedstrijd werden aandachtig de uitslagen van de concurrenten bekeken en bleek Trias een uitstekende prestatie te hebben geleverd. Veel concurrenten bleken punten te hebben laten liggen. Trias staat voorlopig weer op de eerste plek, op de voet gevolgd door Krathos en Lycurgus 2. Nu rest de dames een pauze van een kleine maand, waarna ze op 13 januari een uitwedstrijd spelen tegen vv Rolde ds 1. Deze tegenstander wisten ze eerder dit seizoen met 3-1 te verslaan.

No Replies to "Volleybalsters Trias verslaan koploper Krathos"