GK tafeltennis in Boshal Loppersum

Het grootste tafeltennisevenement van de provincie Groningen gaat vrijdg van start. Dan vinden namelijk de Groninger kampioenschappen tafeltennis in de gemeente Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna vierhonderd deelnemers wordt georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en Midstars en wordt gehouden in de Boshal aan de Bosweg in Loppersum.

De Lopster sporthal is drie dagen lang het tafeltennismekka van de provincie. Vrijdag gaat de organisatie eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen en ’s avonds mag de ‘oude garde’ aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond zullen ook de Lopster kampioenschappen plaatsvinden voor inwoners uit de gemeente Loppersum, die nog geen lid van een tafeltennisvereniging zijn.

Zaterdag wordt het toernooi geopend door wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en g-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel het enkel- als het dubbelspel.

De senioren zijn zondag aan de beurt met onder anderen topspelers als Shuo Han Men, de beste jeugdspeelster van Nederland. Zij doet uiteraard mee met de senioren omdat ze bij de jeugd geen tegenstand heeft. Ook zondag wordt er net als zaterdag voor het kampioenschap in zowel enkel als dubbel gestreden.

‘We hebben veel meer deelnemers dan de vorige editie die in de stad Groningen werd gehouden. Daar mogen we zeer trots zijn als organisatie en gemeente. We gaan er alles aan doen om er een mooi tafeltennisweekend van te maken’, aldus Wouter Fokkens namens de organisatie.

De toegang is gratis, dus is er geen enkel beletsel om een kijkje bij het grootste tafeltennisevenement van de provincie Groningen te gaan nemen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 19 januari
10:00 – 14:30 uur 
Table Stars Promotie Dag (basisschoolkinderen)
19:00 – 23:00 uur 
Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland)
19:00 – 23:00 uur 
Lopster Kampioenschappen Tafeltennis (inwoners van de gemeente Loppersum)

Zaterdag 20 januari
9:00 – 18:00 uur
Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis (spelers met een verstandelijke beperking)
9:00 – 18:00 uur
Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Jeugd (jeugdspelers uit de provincie Groningen)

Zondag 21 januari
9:00 – 18:00 uur Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Senioren (seniorenspelers uit de provincie Groningen)

No Replies to "GK tafeltennis in Boshal Loppersum"