Damster wint eerste darttoernooi ‘t Houkje

In een van de zalen in de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl is zaterdag de eerste editie van het Open darttoernooi ‘t Houkje georganiseerd. In de prijzenpot zat vijfhonderd euro en daar wilden de liefhebbers wel voor warm lopen. Erik van der Roest uit Appingedam kwam aan het einde van de dag de eerste prijs in ontvangst nemen.

De sporthal was tot aan dit jaar mede het domein van het indoor-voetbaltoernooi Eurocup. Dit evenement vertrok van deze locatie nadat duidelijk werd dat men moest verkassen, viel er letterlijk en figuurlijk een gat in de invulling van de hal. ‘Wij vonden dit ontzettend jammer en zijn dan ook van mening dat er zo snel mogelijk iets anders moest komen’, zegt horeca-coordinator Bianca de Vries namens de organisatie.

Ooit hoopt men dat het toernooi net zo groot wordt als Eurocup, maar je zult ergens moeten beginnen en dat was nu op de bovenverdieping.
En dat werd een darttoernooi. In een van de zalen stonden alle Barney’s en Mighty Mike’s klaar om hun dartpijlen op de borden af te vuren. Geen spectaculaire callers, een perfecte leg van 501 of een echte hattrick, maar gewoon ontspannen darten en als het even kan toch wel de hoofdprijs meepakken.

Er konden in totaal 64 deelnemers een gooi naar die prijs doen. Er kwamen 25 liefhebbers opdraven. Onder hen een aantal spelers die er normaliter met de grote prijzen vandoor zouden moeten gaan. Dat gebeurde echter niet. Sterker nog, ze vielen buiten de boot. Erik van der Roest uit Appingedam kwam na een lange dag als sterkste uit de strijd tevoorschijn en eiste de hoofdprijs van 250 euro voor zich op. Hij verwees Marc Bloem naar de tweede plaats. De hoogste finish werd gegooid door Salmon Renyaan uit Groningen. Hij kwam tot een score van 160 punten.

De organisatie was na afloop tevreden. ‘De start is bemoedigend. Natuurlijk hopen we dat we de volgende keer meer deelnemers hebben, maar over het algemeen mogen we niet klagen. Iedereen was enthousiast en heeft ons op het hart gedrukt om hier vooral mee door te gaan’, vertelt De Vries. En dat gaat dan ook gebeuren, want over een half jaar staat het volgende toernooi gepland.

Uitslagen:
Verliezersronde
1. Meerten Moi
2. Melle Grondsma
3. Heiko Runhart
4. Patrick Lubbers
Winnaarsronde
1. Erik van der Roest
2. Marc Bloem
3. Eddy Kamminga
4. Johan van Land

No Replies to "Damster wint eerste darttoernooi 't Houkje"