Danara Stoppels Nederlands kampioen kogelstoten

Tijdens de nationale CD-indoor atletiekwedstrijden in Apeldoorn heeft Danara Stoppels (14) uit Holwierde het afgelopen weekeinde twee keer het erepodium mogen betreden. Ze werd eerste en dus Nederlands kampioen bij het kogelstoten en bij het onderdeel verspringen eindigde ze als derde.

Het hele weekend lang hebben ruim 1100 kinderen van 12, 13 en 14 , 15 jaar om de titels bij de verschillende atletiekonderdelen gestreden.  Nadat Stoppels zich zondagochtend voor beide onderdelen had gekwalificeerd door in één keer de kwalificatie-eis te gooien en te verspringen, mocht ze zich opmaken voor twee finales in de late middag.

Tijdens de kogelstootfinale maakte ze het erg spannend door pas in de zesde en laatste poging flink uit te halen en een dik persoonlijk record te stoten. De kogel raakte pas na 13,27 meter de grond en daarmee pakte ze de eerste plaats. Deze afstand was ook goed voor een eerste plaats op de Nederlandse jaarranglijst voor 14- en 15-jarigen.

De Holwierder wist de spanning er ook goed in te houden bij het verspringen. Na twee ongeldige pogingen wist ze er een sprong van 4.98 meter uit te persen en stond ze op een vierde plaats. In de volgende poging verbeterde ze haar afstand naar 5.05 meter. Dezelfde afstand als de nummer drie, maar omdat Stoppels een betere tweede sprong had staan, schoof ze op naar de derde plaats. Ook de laatste twee pogingen weer ongeldig, waardoor ze eigenlijk niet goed gesprongen had maar toch een bronzen medaille mocht halen.

No Replies to "Danara Stoppels Nederlands kampioen kogelstoten"