Weer uitnederlaag Kenders Bouw/DIO Bedum

De volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum zijn er weer niet in geslaagd om overwinning te boeken op vreemde bodem. In Veenendaal werd terecht met 3-0 verloren van MKB/Accountants VCV. Door de nederlaag is de ploeg van coach Edwin ten Kate naar de vijfde plek in de Topdivisie gezakt.

Het is voor DIO/Bedum alweer de vierde nederlaag in een uitwedstrijd dit seizoen. Juist tegen ploegen die gezien de stand kwalitatief minder zijn, wordt niet het gewenste niveau gehaald. Dit was ook zaterdag het geval tegen VCV uit Veenendaal.

Al vroeg in de eerste set keek DIO tegen een ruime achterstand aan van vijf punten. Via 7-2 en 11-5 werd het gat alsmaar groter. Veel persoonlijke fouten waren hiervan de oorzaak. Passend stonden de Bedumers nog redelijk goed te spelen, maar aanvallend ging er veel mis. Reden voor coach Edwin ten Kate om in te grijpen. Rik Bakker en Michael ter Veer kwamen er halverwege de set in voor Thijs Homan en Jochem van Diepen. Even kwam DIO weer iets dichterbij, maar dit was slechts van korte duur. De set ging uiteindelijk met 25-18 naar de thuisploeg.

Ook in de tweede set kwam DIO er aanvallend niet aan te pas. Binnen enkele minuten stond er al een score van 13-3 op het bord. Dit gat werd gedurende de set nog iets gedicht, maar veel schoten de Bedumers er niet mee op. Met 25-19 ging ook de tweede set naar VCV.

Het leek erop dat DIO wederom een zware avond stond te wachten op onbekend terrein. Met enkele wisselingen binnen de lijn probeerde DIO het tij nog te keren. Het scoreverloop ging wat minder hard dan in de eerste twee sets, maar ook nu had de thuisploeg een voordeel van ongeveer vier punten. Dit gat werd ook halverwege de set nog tot twee punten teruggebraacht, maar dat was het dan ook. VCV liep vervolgens weer uit en pakte de derde set met 25-20.

Zodoende lijkt er geen einde te komen aan het ‘uit-syndroom’ van de Bedumers. In de strijd om het kampioenschap moet DIO weer een pas op de plaats maken. Komend weekeinde speelt Kenders Bouw DIO/Bedum weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Webton Hengelo. Het duel in sporthal De Beemden begint om 19.30 uur.

No Replies to "Weer uitnederlaag Kenders Bouw/DIO Bedum"