Corenos laat winst liggen in Middelstum

Middelstum en Corenos zijn zaterdag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel om het sportpark van de blauw-witten. Daarmee bleef het niet onbelangrijke treffen in de kelder van de vierde klasse verstoken van een winnaar en was Middelstum eigenlijk de grote verliezer, want de ploeg van Raymond Scholtens schiet niets met het punt op.

Winst was gevraagd en dat gold voor zowel thuisclub Middelstum als Corenos. De noodzaak van een driepunter was bij de thuisclub groot geschreven. Tot aan de aftrap stonden er welgeteld zes punten op het conto van de drager van de rode lantaarn. Die werden behaald in de openingswedstrijd tegen De Fivel (2-1) en het duel met SIOS (2-1). De grootste nederlaag kregen de Middelstummers te slikken (1-5) in de confrontatie met koploper Holwierde.

Corenos doet het wat dat betreft iets beter, al is het overdreven te stellen dat het daar echt lekker loopt. Twee keer winst (De Fivel, Stedum) en twee keer een remise (SJS, Westerlee) zijn ook geen rapportcijfers om mee te pronken, al kan het team van scheidend trainer Peter Ernst in ieder geval nog zeggen dat het drie wedstrijden minder heeft gespeeld dan de Middelstummers.

Het duel begon, met name van de kant van de Roodschoulsters, zoals verwacht kon worden. De gasten hebben er patent op dat ze er van meet af vol in kletsen. De drang om het duel open te breken leidde wel tot situaties waarin Middelstum liet zien dat het oppassen geblazen was.

Toch wist Corenos het spel op de wagen te zetten. Na ruim een kwartier spelen werd de bal vanaf de zijkant richting doel gepompt. Niemand van Middelstum voelde zich geroepen om in actie te komen en vervolgens beproefde Nico de Vries zijn geluk. Hij was even later de gevierde man bij de gasten: 0-1.

Met wat meer fortuin had Corenos de thuisploeg een akelige middag kunnen bezorgen, maar de mogelijkheden om verder weg te lopen bleven onbenut. Dat kon met name Marcel Dijkstra zich aanrekenen. Een geluk bij een ongeluk voor de ploeg van Scholtens, die nu in ieder geval de illusie mocht koesteren dat het nog ergens voor vocht.

Zonder tot hoogstaand voetbal te komen werd er richting het rustsignaal gespeeld. Het was slordig wat de teams lieten zien. Over en weer liet de passing te wensen over en was het met de aanname van de bal soms droevig gesteld. Het enige positieve gevoel dat de toeschouwers aan de eerste drie kwartier overhielden was dat de spanning voelbaar bleef.

Middelstum zou uit het overbekende andere vaatje moeten tappen om na negentig minuten met een goed gevoel van het veld te kunnen stappen. En dat gebeurde dan ook. Nu was de scherpte er wel bij de gastheren en dan met name in de rechtstreekse duels. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Fabian Dijkema: 1-1. Overigens was er toen ook alweer een levensgrote kans voor Corenos om zeep geholpen.

Het was nu interessant om te zien hoe Middelstum zou gaan spelen en wat de reactie van Corenos ging worden. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Voor de thuisclub ook maar de kans kreeg om aan meer te denken, liep het opnieuw achter de feiten aan. Germen Tamsma kreeg alle gelegenheid van de apatisch ogende Middelstummer defensie om de bal simpel binnen te tikken en zorgde dat doelman Alwin Zwerver voor de tweede keer moest vissen: 1-2.

Overigens is het onder de lat zetten van Zwerver op zich al een verhaal. Vaste doelman Youran Mus heeft volgens coach Scholtens blijk gegeven van een gebrek aan motivatie. ‘Als je met je ploeg iets wilt bereiken, moet je er staan. In het verleden was de groep te klein om disciplinaire maatregelen te kunnen nemen. Die mogelijkheid is er nu wel. We staan onderaan en ik wil alleen maar verder met jongens die echt willen. De kantjes er van af lopen is er niet meer bij’, legt de oefenmeester uit.

Corenos had zich, nadat het opnieuw aan de leiding was gekomen, met een derde treffer moeten belonen. Ook nu lukte het echter niet om Zwerver te passeren. Jordan Muller raakte de onderkant van de lat en ook Germen Tamsma probeerde nog een keer, tevergeefs overigens, tot succes te komen.

Binnen tien minuten nadat Corenos opnieuw de leiding had genomen, lag de gelijkmaker tegen het nylon. Kenneth Wierenga liet zich in de 71e minuut door zijn teamgenoten bejubelen: 2-2. Er was nog voldoende tijd om een winnaar uit de hoge hoed te toveren, maar echt aanspraak konden de ploegen er niet meer op maken.

Scholtens was tevreden met het punt. ‘Natuurlijk had ik er liever drie gehad, maar je moet ook realistisch blijven. Wij hadden vandaag niet de ploeg om de wedstrijd te maken. Dit was het maximaal haalbare. Voor het overige was het een slechte wedstrijd, maar misschien is dit wel het niveau van de vierde klasse.’

Zijn collega Peter Ernst vond het wel meevallen. ‘Ik vond ons de beter voetballende ploeg en ben van mening dat we hier gewoon hadden moeten winnen. Dit is gewoon duur puntverlies. Maar ja, we hebben kansen genoeg gehad. In een wedstrijd draait het om de doelpunten. Die hebben we te weinig gemaakt.’

* Middelstum – Corenos 2-2 (0-1). Nico de Vries 0-1; Fabian Dijkema 1-1; Germen Tamsma 2-1; Kenneth Wierenga 2-2 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Corenos laat winst liggen in Middelstum"