Korfballers DWA/Argo winnen bij Lintjo

De korfballers van DWA/Argo gingen zaterdag op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop. Na de eerste helft waarin DWA/Argo steeds de voorsprong wist te behouden, gingen beide ploegen met een 6-7 ruststand de kleedkamers in. Na de tweede helft, met meer doelpunten, stond de teller overtuigend in het voordeel van DWA/Argo. De eindstand werd dan ook 13-19.

Er was zaterdag een kleine wijziging in de opstelling van de ploeg van interim trainer-coach André Pettinga. Aaltje Kinderman vulde de plek in van de geblesseerde Karen Oostmeijer, die wel als reserve op de bank plaats nam.

Tom van der Laan wist met een mooi schot achter de korf de score te openen. Daarmee was het duel los en in de eerste helft vielen de doelpunten vervolgens om en om. DWA/Argo wist wel twee keer evenzovele treffers achter elkaar te maken, waardoor er een gaatje van drie goals ontstond. Lintjo kwam in de achtervolging weer dichterbij, maar DWA/Argo bleef het hoofd koel houden en zorgde ervoor dat het de voorsprong behield.

Bij rust was de stand een magere 6-7 in het voordeel van de gasten uit Winsum en Bedum. De doelpunten van de eerste helft kwamen uit handen van Tom van der Laan (2x), Sam Pestoor (2x), Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Aaltje Kinderman.

Na de pauze wist Lisanne Pettinga een strafworp te versieren die Natasja Schuuring in de korf legde. Na een antwoord van Lintjo zorgden Aaltje Kinderman, Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring voor een treffer waardoor de ploeg naar 7-11 wist uit te lopen. De doelpunten vielen in de volgende fase weer om en om totdat de stand van 11-14 was bereikt.

Hierna maakten de jongelingen uit Winsum en Bedum twee treffers op rij, zodat de feitelijke beslissing in de wedstrijd was gevallen. Lintjo wist nog een keer te scoren, maar Natasja Schuuring reageerde met een tegendoelpunt. Daarna scoorde Lintjo nog één keer, maar duidelijk was dat de punten niet meer in handen van Lintjo zouden komen.

Karen Oostmeijer scoorde ook nog en vervolgens was het Nick Brandsma die met een prachtige goal de eindstand bepaalde op 13-19 in het voordeel van DWA/Argo. De Winsumers en Bedumers kunnen terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd die naar meer smaakt.

Zaterdag zal DWA/Argo haar laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen spelen. Invicta/Frigro komt op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. Dit duel begint om 19.15 uur. DWA/Argo mag dan wel gedegradeerd zijn, maar zal er ongetwijfeld alles aan doen om het in deze rare poule, waar iedereen van elkaar wint, de Kollumers moeilijk te maken.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring en Aaltje Kinderman (4x), Benjamin Pestoor, Tom van der Laan, Sam Pestoor en Nick Brandsma en Karen Oostmeijer (2x), Lisette Hamminga (1x).