Lopster Thomas Kwint vierde op NK Indoor

Voor Thomas Kwint uit Loppersum stond er afgelopen weekend een sportief hoogtepunt op het programma. Hij nam deel aan het NK Indoor voor Junioren. De Lopster eindigde op de 800 meter als vierde in een persoonlijk record van 1.56.91 minuten. 

In de twee weken voor het NK had Kwint last van een spiergroep in zijn heup maar door fysiotherapie en massages was hij toch op tijd fit om op zaterdag aan de start te verschijnen van de series.

Er waren 24 deelnemers toegelaten aan de wedstrijd. In vier series met ieder zes deelnemers moest uitgemaakt worden wie de zes finalisten zouden worden. Daarvoor moest een serie gewonnen worden of men moest bij de twee tijdsnelsten horen. Op papier had Kwint de vierde tijd, dus de finale halen was een must voor hem.

De Lopster ging hard van start in zijn serie en liep gelijk met Jens van Gelderen weg van de anderen. In de derde ronde begon Kwint al te voelen dat zijn start wat te hard was en wist Van Gelderen hem passeren. Op karakter kon Kwint toch bijblijven en als tweede eindigen. Hij finishte in een tijd van 1.58.61 minuten. Uiteindelijk zou dit genoeg zijn om als tweede tijdsnelste naar de finale te mogen.

Aan de start van de finale stonden alle jongens die verwacht werden op basis van hun plaatsingstijd voor dit Nederlands kampioenschap. De verwachting was verder dat Lars van Hoeven en Brian Versluis voor de winst zouden strijden en dat de andere vier zich voornamelijk op de derde plaats moesten richten.

Van Hoeven, oud-trainingsgenoot van Kwint, ging hard van start en inderdaad alleen Versluis kon nog enigszins volgen. Daarachter de strijd voor het brons. Van Gelderen liep voorop en Kwint hield zich relatief in gedurende de eerste twee ronden en liep op de laatste plaats. Conform afspraak versnelde hij in de derde ronde. Zijn aanval werd gepareerd en dus kon hij maar een plaats winnen.

Helemaal vooraan was de strijd inmiddels beslist. Van Hoeven won in een tijd onder de 1.52 minuten en dat was voor een junioren A de vijftiende  tijd oit. Daarna was er de strijd om het brons. Kwint kon niet meer aanhaken bij Van Gelderen en ook Aron Koning bleef hem voor. In de eindsprint tussen deze heren hinderde Koning echter Van Gelderen en hij werd gediskwalificeerd.

Thomas Kwint eindigde derhalve als vierde van Nederland in een persoonlijk record van 1.56.91 minuten. Volgens zowel trainer Van Weeren als volgens Kwint zelf zat er niet meer in en kon tevreden teruggekeken worden op de race en zijn prestatie. In alle vijf indoorwedstrijden van dit seizoen liep Kwint een tijd onder de twee minuten.

Volgend weekeinde mag de Noord-Groninger nog meedoen aan het NK voor senioren waar hij de Nederlandse top ontmoet. Het doel is dan om weer een PR te lopen en bij de twintig snelste 800 meter-lopers van Nederland te horen.

Daarna is er een korte rustperiode en vervolgens start de voorbereiding op het outdoor-seizoen met weer een aantal mooie wedstrijden op het programma.

No Replies to "Lopster Thomas Kwint vierde op NK Indoor"