Simone Binnema triomfeert tijdens comeback

Simone Binnema uit Eenrum heeft onlangs een succesvolle comeback gemaakt tijdens de Acht van Langezwaag. Hilda Broekhuizen (Winsum), Janneke Cazemier (Warffum) en Tini Visker (Gieten) deden afgelopen weekend met succes mee aan de kleinschalige Two Rivers Marathon tussen Maas en Waal, met start en finish in Zaltbommel, deelgenomen.

Vanaf de start ging het langs de oude wetering van Zaltbommel richting de Waal. Vanaf dat punt moest er tien kilometer tegen de wind in langs de Waal naar Rossum gelopen worden. Vervolgens richting de Maas en vanaf dat moment hadden de deelnemers de wind in de rug.
Men genoot van de prachtige vergezichten over de Maas en van de daaraan gelegen mooie oude dorpen en prachtige golfbanen gedurende 22 kilometer langs de Maas. Vanaf het 32 kilometer-punt volgde de route het land van Maas en Waal richting Zaltbommel.

Vanaf dit punt overheerste de inmiddels stevig aangewakkerde tegenwind. In het laatste stuk hebben de deelnemers veel hinder van de kou gehad. Hier was her parcours ook niet goed aangegeven. Janneke Cazemier liep tussen de 36 en 37 kilometer verkeerd en heeft in totaal 990 meter extra gelopen. Een mooie marathon werd afgesloten met een afterparty met live-muziek.

Hilda Broekhuizen finishte als 9e bij de vrouwen in een keurige 3.43.52 uur. Tini Visker volgde met een tijd van 3.57.20 als 23e en Janneke Cazemier werd 51e in 4.43.26 uur.

De 30e editie van de Acht van Langezwaag, georganiseerd door de SV Langezwaag en de SV Friesland, kende een week eerder, met totaal 375 deelnemers op de vier verschillende afstanden, een prima bezetting. De organisatie had onder ideale weersomstandigheden een aantal prachtige routes via Katlijk, de bossen van Oranjewoud en De Knipe uitgezet.

Artemis telde twee deelnemers in Langezwaag. Simone Binnema uit Eenrum, die elf maanden uit de relatie is geweest vanwege knieproblemen, maakte haar comeback op wedstrijdniveau en wel op de 10 kilometer. Zij is op de goede weg terug getuige haar keurige tijd van 45.32 minuten, waarmee ze eerste bij de vrouwen 50 maar ook derde bij de vrouwen overall werd. De Eenrumse toonde zich tevreden over haar optreden.

Wim Ammeraal startte op de 16,1 kilometer. De Leenster noteerde een tijd van 1.16.08 uur. Hij eindigde hiermee als 7e bij de mannen 50 en als 33e overall. Langezwaag kende geen prijzen. Hier liep men voor de eer.

No Replies to "Simone Binnema triomfeert tijdens comeback"