Zeilvereniging Schildmeer start met trainingen

De trainingen bij Zeilvereniging Schildmeer op het Schildmeer in Steendam beginnen weer. Vrijdag wordt er gestart met de theorie, want wie plezier wil in het zeilen moet ook wat weten van regels, de wind, het water en het weer. Op 13 april is de eerste ‘natte’ training bij het clubgebouw Boei 12.

Zeilvereniging Schildmeer timmert goed aan de weg bij de eigen jeugd, dit blijkt uit het feit dat de trainers stuk voor stuk oud-jeugdzeilers van de club zijn die zelf op hoog niveau hebben gezeild.

De jeugdtrainingen bij Zeilvereniging Schildmeer (elke vrijdagavond, tot in het najaar) zijn breed van opzet. Allereerst zijn er de theorielessen en vervolgens elke vrijdag dik twee uur trainen, waarbij de instructie voor- en achteraf een wezenlijk onderdeel vormt.

Voor de allerjongsten beginners (+/- 8jr) is er aan het begin van het jaar een zogenoemde omslatraining. Dat gebeurt in een zwembad en de kinderen ervaren dan wat er gebeurt als een boot omslaat.

Vanaf 17 mei wordt er elke donderdag les gegeven aan volwassenen door ervaren zeilers. ‘Op de Open Dagen in de afgelopen jaren merkten we dat er veel behoefte was om te leren zeilen’, zegt Wim Wind. ‘Daar hebben we met deze cursus op ingespeeld. We zijn er  acht jaar geleden mee begonnen en het is een klinkend succes.’

De beginnerscursus  begint op 17 mei maar degenen die in 2015 begonnen hebben inmiddels hun  gevorderdenopleiding  voltooid . Sommigen hebben er zoveel plezier in dat ze op zondag zelfs meedoen aan de clubwedstrijden op het Schildmeer .

Al met al zeilen er elke woensdag-, donderdag- of vrijdagavond enkele tientallen cursisten op het Schildmeer. Ze zijn allemaal met verschillende diploma’s bezig.

Er is een zeilcursus opgezet, waarin een onervaren zeiler na dertien bijeenkomsten zelfstandig moet kunnen zeilen en dus in staat is zelf een boot te huren op bijvoorbeeld het Schildmeer.

De cursus is alleen voor volwassenen. De jeugd kan al jarenlang op vrijdagavond terecht bij de Zeilvereniging Schildmeer. De club uit Steendam heeft een van de grootste jeugdclubs van Noord-Nederland.

Wie meer informatie of zich wil opgeven, kan dat doen via training@zeilverenigingschildmeer.nl.

No Replies to "Zeilvereniging Schildmeer start met trainingen"