Volleybaldames Trias kloppen DOVO

De volleybaldames van Trias hebben zaterdag, ondanks een matige wedstrijd, punten weten te pakken van nummer vijf DOVO. Naaste concurrent Lycurgus wist met 4-0 te winnen en loopt daarmee een virtueel punt uit in de strijd om het kampioenschap.

Voor de dames van Trias was het een belangrijke wedstrijd. Niet alleen kunnen ze zich niet al te veel verliespunten meer permitteren, ook hadden ze wat goed te maken. De thuiswedstrijd tegen DOVO werd namelijk met 1-3 verloren.

Naar aanleiding van het eerdere verlies werd er van tevoren een duidelijk plan opgesteld. Hierbij ging het met name over het opzoeken dan wel vermijden van bepaalde speelsters met de service. Trias begon zwak aan de wedstrijd. De pass kwam niet aan waardoor de middenaanvalsters niet aan bod kwamen. Ook de vooraf gemaakte afspraken werden niet goed uitgevoerd. Ondanks een time-out om deze nog eens door te nemen mocht dit de eerste set niet meer baten. Trias kwam er niet aan te pas en moest met 25-17 de set aan DOVO laten.

De tweede set voerden de dames de gemaakte afspraken beter uit. Met name de libero werd opgezocht, wat al vroeg in deze set tot een ruime voorsprong leidde. Hoewel de dames aan de buitenkant nog wat moeite hadden, konden de middenaanvalsters deze set wat meer voor het team betekenen. Een mooi gevolg van de pass die beter aankwam. Trias kon het betere spel niet de hele set vasthouden maar had inmiddels een dusdanige voorsprong opgebouwd dat DOVO niet meer in de buurt kon komen. Met 20-25 wisten ze de set te pakken.

Het zwakke einde van de tweede set werd in de derde voortgezet. Wederom kwam Trias niet aan hun eigen spelletje toe en hadden ze deze set niks in te brengen. Met groot gemak ging deze dan ook naar de tegenstander: 25-14.

De vierde set zouden de dames moeten vechten voor een eventuele vijfde set om nog met de winst naar huis te kunnen gaan. Ondanks dat het nog altijd niet heel erg lekker liep wist Trias deze set toch de voorsprong te pakken. De gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd maar DOVO begon ook enigszins vermoeid te raken en maakte wat fouten. De setwinst ging met 20-25 naar Trias.

De beslissende vijfde set ging gelijk op. Hoewel Trias de voorsprong pakte, werd deze nooit groter dan twee punten. Trias kwam als eerste op matchpoint maar wist deze niet te verzilveren. Hetzelfde gold voor DOVO dat vervolgens ook de kans kreeg om de wedstrijd uit te serveren. Trias had aan een tweede matchpoint genoeg en pakte de laatste set met 16-18.

Het was een moeizame wedstrijd voor de dames die ze toch met winsten af te sluiten. Concurrent Lycurgus boekte een 4-0 overwinning. Trias is nog altijd in de race voor het kampioenschap. Momenteel staan ze op de eerste plaats met 65 punten uit 18 wedstrijden. Lycurgus staat tweede met 63 punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Inmiddels ligt ook Krathos op de loer met 62 punten uit 18 wedstrijden. Zowel Trias als Lycurgus hebben Krathos nog een keer op het programma staan.

No Replies to "Volleybaldames Trias kloppen DOVO"