Gaat SV Bedum iets rechtzetten en blijft Holwierde op koers?

Koning Winter is de deur uit, de lente heeft zijn intrede gedaan. Hoewel je het nieuwe seizoen nog niet aan de temperaturen kunt aflezen, zal het komend paasweekeinde naar verwachting een stuk aangenamer zijn om langs de diverse voetbalvelden te vertoeven. En er staat het een en ander op het programma, waarbij een aantal clubs meerdere keren aan de bak moet. 

Als hoogstgeplaatste team in onze regio mag vv Winsum dit overzicht aftrappen. De ploeg van Robert Bos rekende vorige week gedecideerd af (4-0) met Be Quick Dokkum en verzamelde zo drie belangrijke punten in de strijd tegen de onderste plaatsen in de 1e klasse E. Het zal een hele kluif worden om het totaal dit weekeinde wat op te schroeven. Zaterdag wacht namelijk de uitwedstrijd tegen nummer twee Drachtster Boys en dinsdag moeten de Winsumers op bezoek bij nummer drie Gorecht, wiens trainer Bert Vos volgend seizoen de kleuren van Winsum moet hooghouden.

Een klasse lager heeft het zaterdagteam van SV Bedum nog wat recht te zetten na het verlies tegen FC Klazienaveen. In eigen huis zou het op de tiende plaats bivakkerende Drenthina een te kloppen ploeg moeten zijn voor de mannen van trainer Remy van der Wal, de oer-Bedumer die zijn contract heeft verlengd en ook volgend seizoen aan het roer van de zaterdagtak zal staan.

De twee andere vertegenwoordigers in deze klasse vechten een middenmootduel uit met een kleine verwijzing naar de volgende periodetitel. Gramsbergen leidt in de derde periode en krijgt NEC Delfzijl op bezoek, terwijl Omlandia de Zwartsluzigers van DESZ ontvangt. Voor zowel de Delfzijlsters als de Ten Boersters is het zaak om het contact met de boven hen staande ploegen niet te verliezen.

SC Loppersum kan zichzelf in 3C een goede dienst bewijzen door in eigen huis van Glimmen te winnen. De Lopsters hebben nog wat in te halen en het contact met koploper HFC ’15 is er, virtueel gezien, nog altijd. DVC Appingedam speelt een vrij anonieme rol. Zaterdag gaat men op bezoek bij slotlicht Boerakker, dat inmiddels dertien nederlagen aan de voetbalbroek heeft gekregen, en paasmaandag komt Aduard 2000 naar het Wellemansportpark. De Aduarders staan drie punten achter de Damsters, maar hebben ook drie wedstrijden minder gespeeld.

Dit geldt ook een beetje voor Noordwolde. Dat staat momenteel zesde op de ranglijst met dertien punten minder dan lijstaanvoerder HFC ’15. Het onderlinge verschil bedraagt hier echter vier duels, dus is het zaak voor de geelzwarten dat in de uitwedstrijd tegen laagvlieger SC Stadspark geen fout maken.

En dan is er de wekelijks boeiende 4e Klasse D. Daar zorgde Stedum voor een stuntje door titelkandidaat Poolster met 1-2 op de knieën te dwingen. En dat kwam de Spieksters slecht uit, want ze zagen het gaatje met koploper Holwierde (0-2 winst bij SJS) weer groter worden. Poolster reist zaterdag af naar Leens voor het duel met FC LEO en moet paasmaandag op bezoek bij De Fivel, dat op zijn beurt zaterdag naar de lijstaanvoerder moet.

Het beeld in deze klasse is overigens ook behoorlijk vertekend, want SIOS heeft nog maar elf wedstrijden kunnen spelen, terwijl Westerlee er al zeventien heeft afgewerkt. Het verschil tussen beide teams bedraagt acht punten. Slotlicht Corenos moet zich onderhand achter de oren gaan krabben. Er moet nog wat ingehaald worden, maar de rapportcijfers zijn niet denderend. Misschien dat de uitwedstrijden tegen SGV (zaterdag) en De Heracliden (dinsdag) wat soelaas kunnen bieden.

In 5C zal het niet van Zeester, ZEC of Ezinge moeten komen. Daar is het bovenin ongemeen spannend en staan Rood Zwart Baflo en Noordpool UFC er goed voor. Met een wedstrijd meer gespeeld hebben de Bafloërs evenveel punten (30) als koploper Ternaard en volgt Noordpool UFC op een punt. Om die te verzamelen hebben ze overigens wel twee duels meer nodig gehad dan nummer drie De Lauwers, dat zaterdag gastheer is van de geelzwarten. Die gaan dinsdag overigens op visite bij het grillig voetballende ZEC, dat nog geen enkele keer gelijk speelde, vijf keer wist te winnen maar ook al zeven nederlagen heeft geleden.

In 5D heeft het eerste slachtoffer zich al aangediend. Het eerste elftal van Meedhuizen is uit de competitie gehaald. Binnenkort volgt op EemsmondSport een achtergrondverhaal over de perikelen bij de kleine club onder de rook van Delfzijl. De overige vertegenwoordigers SV TEO, Wagenborger Boys, SC Scheemda en VVS hoeven zich geen illusies te maken. Ze zijn ver van de top verwijderd en ‘leuk meedoen’ lijkt het hoogst haalbare.

Bij de zondagvoetballers moest Siddeburen donderdagavond al aan de bak en dat is in Zuidlaren tegen de plaatselijk FC. Het duel eindigde in een 1-0 zege voor de thuisclub. De enige treffer kwam vanaf elf meter tot stand.

De Siddebuursters staan laatste in 3B, maar hebben in sommige gevallen zes of zeven wedstrijden minder gespeeld dan andere teams. Zondag speelt men op eigen veld tegen LEO uit het Drentse Loon.

Net als hun collega’s van de zaterdag doen ook de zondagvoetballers van SV Bedum het prima. Trainer Abel Jan Darwinkel verlengde zijn verblijf met nog een jaar en ziet zijn ploeg momenteel op de derde plaats in 4B staan. De Bedumers gaan zondag op bezoek bij Surhuisterveen dat eerder dit seizoen de paarshemden met 1-2 wist te kloppen.

In de 5e Klasse D is Eenrum de ploeg waaar jacht op wordt gemaakt. De Marnebewoners staan aan de leiding in de race om de titel met evenveel punten (28) als FC Amboina, maar de Noord-Groningers hebben nog wel drie duels in te halen. Voor Kloosterburen (thuis tegen Tynaarlo), Woltersum (zondag op bezoek bij Eenrum) en Warffum (vrij) is het wekelijks sprokkelen geblazen, al geldt voor de Warffumers dan nog wel dat zij het in de tweede periode nog niet eens zo gek doen.

En dan is er nog de 5e Klasse E, waar het Woldendorper WEO, Farmsum en Oldambtster Boys hun best doen om publiek en zichzelf te vermaken. Veel reden tot juichen was er dit seizoen nog niet en wonderen moeten er van de teams ook niet verwacht worden. WEO speelt zondag op eigen veld tegen Drieborg, Oldambtster Boys ontvangt Nieuweschans en Farmsum speelt gastheer voor BNC uit Finsterwolde.

No Replies to "Gaat SV Bedum iets rechtzetten en blijft Holwierde op koers?"