DVC Appingedam in slotminuut onderuit

Het is DVC Appingedam zaterdag niet gelukt om Onstwedder Boys op de knieën te krijgen. Sterker nog, de ploeg van trainer Erwin Buurmeijer ging, na een magere pot voetbal, in de slotminuten met 0-1 onderuit door een treffer van Harm Visser.

DVC Appingedam moet nog groeien. En dat in elk opzicht. De uit De Pelikanen en vv Appingedam ontstane voetbalclub trok Erwin Buurmeijer aan als oefenmeester. Hij mocht aan de slag met een relatief jonge groep en liet vrij snel weten kansen te zien. Nu het grootste deel van het seizoen er op zit, is in ieder geval duidelijk dat die kansen er deze competitie niet liggen. Sterker nog, in Appingedam moeten ze alle zeilen bijzetten om niet in degradatieproblemen te raken.

Er moest zaterdag hoe dan ook gewonnen worden van Onstwedder Boys, dat niet alleen punten maar ook wedstrijden op de Damsters achter ligt. Het had er alle schijn van dat beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Hoewel Onstwedder Boys, met name voor de pauze, wat meer grip op de wedstrijd had, leidde dit niet tot grote mogelijkheden.

De gastheren waren amper op gang gekomen of kregen de eerste tegenvaller al te verwerken. Danny de Vries moest het duel na ruim een kwartier laten voor wat het was omdat hij last had van een kuitbeenblessure. Een aderlating voor de Damsters, die de aanvalsleider goed hadden kunnen gebruiken. Het is overigens niet de eerste keer dat De Vries het strijdtoneel geblesseerd moest verlaten. Een poosje terug verdween hij eveneens vroegtijdig van de grasmat en ook toen betrof het een blessure aan het kuitbeen.

Het eerste bedrijf ging vrij geruisloos voorbij en eigenlijk bood ook de tweede helft te weinig aanknopingspunten die op een opleving zouden kunnen duiden. Onstwedder Boys kreeg geen mogelijkheden meer en nu was het Appingedam dat wat meer gedrevenheid aan de dag wist te leggen, maar van spektakel was geen sprake. Doan Ibraimi had de score moeten openen, maar op een meter of vijf van het lege doel presteerde hij het de bal naast te mikken.

Net op het moment dat de voetbalfans langs de lijn zich hadden verzoend met een bloedeloze brilstand, kreeg DVC Appingedam een mokerslag te verwerken. De bal leek te worden uitverdedigd, maar dat gebeurde niet goed. Chris Dijk wilde de bal wegrossen, maar in plaats van de zijkant van het veld op te zoeken deponeerde hij het speeltuig in de voeten van Harm Visser, die zichzelf meteen tot matchwinnaar kon laten kronen, want er was voor de thuisclub geen tijd meer om de schade te repareren.

Een zure en onterechte nederlaag voor de fusieclub, maar aan het eind van de rit tellen alleen de feiten en op het wedstrijdformulier prijkte nou eenmaal een 0-1 nederlaag.

Hoewel de situatie er niet rooskleuriger op is geworden, wil coach Erwin Buurmeijer nog niet van paniekvoetbal spreken. ‘Als we nou iedere wedstrijd voetballend worden weggespeeld, zou ik me zorgen gaan maken. Natuurlijk denk ik wel na over onze positie, maar ik ben nog niet wanhopig. Ons probleem is dat we te weinig scoren. Er zijn nog wedstrijden genoeg om het kwartje de ander kant op te laten vallen en waarom zou dat niet kunnen?’

Daar zou DVC Appingedam dan dit weekend een begin mee kunnen maken door de uitwedstrijd tegen The Knickerbockers in winst om te zetten. De studentenploeg uit Groningen heeft nog een appeltje met de Damsters te schillen. Begin december werden de kniebroeken namelijk met 1-0 geklopt. Het winnende doelpunt kwam toen van Danny de Vries. Het duel wordt overigens niet zaterdag, maar vrijdagavond al gespeeld. De aanvang is 19.30 uur.

* DVC Appingedam – Onstwedder Boys 0-1 (0-0). Harm Visser 0-1.

No Replies to "DVC Appingedam in slotminuut onderuit"