Nuttige zege SC Loppersum op Be Quick

SC Loppersum heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen Be Quick winnend af te sluiten. De Stadjers kregen een 2-1 nederlaag te slikken op het zwaar te bespelen veld, dat er nog voor het einde van de competitie wordt uitgegooid.

Winst zou voor de Stadjers een prima zaak zijn, want SC Loppersum moet nog twee wedstrijden inhalen en verlies betekende zo goed als afhaken. Dat zouden de gasten zich uiteraard niet mogen laten gebeuren en dus was de verwachting dat ze scherp aan de aftrap zouden verschijnen.
Dat deed de thuisclub in ieder geval wel. Het duel ging aanvankelijk gelijk op, totdat SC Loppersum op voorsprong wist te komen dankzij een voltreffer van Bjorn Schutter. Hij joeg de bal van een meter of vijfentwintig in de kruising: 1-0.

Na die goal domineerden de Lopsters. Joris Jurna toucheerde de lat na een steekbal van Rik Buikema en laatstgenoemde kreeg zelf ook nog een kansje. Voor de pauze werd er echter niet meer gescoord en dus zou er in het tweede deel van de wedstrijd nog het nodige vuurwerk verwacht kunnen worden.

Be Quick begreep na de hervatting dat er een tandje bijgeschakeld moest worden, wilde men na negentig minuten met een goed gevoel en resultaat van het veld stappen. SC Loppersum raakte het overwicht van de eerste helft kwijt en moest toezien hoe Be Quick de druk opvoerde. De gelijkmaker kon niet uitblijven en kwam er ook.

Hoe het allemaal gebeurde en wie er ook iets met de bal wilde, leek ineens niet meer zo belangrijk toen doelman Peter Paul Datema het stuiterende speeltuig ook nog eens miste en Stephan Christophi in de 76e minuut het lege doel wist te doorboren: 1-1.

Het allesbehalve goed bespeelbare veld had SC Loppersum in de problemen gebracht, maar zou de gastheren ook een handje helpen. Na de gelijkmaker trapten de Lopsters het gaspedaal nog wat dieper in en tien minuten voor het einde konden de armen opnieuw de lucht in. Nu was het Jacob Havinga die als enige het leer onder controle wist te krijgen en zijn inzet tot doelpunt wist te promoveren: 2-1.

‘Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er op deze manier twee goals vallen, maar je kent ons veld. Dat is niet best’, vertelde coach Henk Buikema na afloop. Hij vond desalniettemin dat de overwinning niet alleen nuttig, maar ook verdiend was. ‘We hebben een groot deel van de wedstrijd gedomineerd en de betere kansen gehad’, aldus de oefenmeester.

Op de vraag war zijn team de resterende thuiswedstrijden moet spelen als het hoofdveld op de schop gaat, zegt Buikema: ‘Dat zal dan wel op het bijveld plaatsvinden, want op de ijsbaan is het lastig spelen om de lichtmasten heen.’

Dinsdag mag SC Loppersum nog op het hoofdveld spelen. Dan komt koploper HFC ’15 op bezoek. Als de Lopsters de competitie nog spannend willen maken, zou een overwinning heel nuttig zijn. Temeer omdat ook de ploeg uit Hoogkerk twee duels meer dan SC Loppersum heeft gespeeld.

* SC Loppersum – Be Quick 1887 2-1 (1-0). Bjorn Schutter 1-0, Stephan Christophi 1-1; Jacob Havinga 2-1.

No Replies to "Nuttige zege SC Loppersum op Be Quick"