Weer puntendeling korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag in Kollum tegen Invicta/Frigro gespeeld. In een spannend duel, met een ruststand van 12-10, wist DWA/Argo in de laatste minuten nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hierdoor kon de ploeg toch met een punt huiswaarts keren. De eindstand werd 20-20.

De score werd geopend door Lisette Hamminga die meteen daarna ook haar tweede doelpunt maakte. De thuisploeg reageerde hierop door drie treffers te maken. Vervolgens nam DWA/Argo het initiatief en Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring, Tom van der Laan en Lisette Hamminga kwamen tot een treffer. Dit leidde tot een voorsprong van 3-6. De Friezen waren ook scherp en maakten twee treffers op rij. Natasja Schuuring verzilverde even later een strafworp en nadat Invicta/Frigro wederom een treffer wist te maken, versierde lisette Hamminga een strafworp die Sam Pestoor er in wist te leggen.

Hierna kwam Invicta/Frigro los en de ploeg scoorde maar liefst vier keer op rij, zodat de bordjes op het scorebord werden verhangen naar 10-8. De jongelingen uit Winsum en Bedum moesten hard werken om in de wedstrijd blijven. Natasja Schuuring zorgde voor 10-9 en dus ook de aansluiting. In de laatste minuten voor rust wisten beide partijen nog te scoren. De ruststand werd 12-10.

Na rust kwam DWA/Argo scherp de kleedkamers uit. Natasja Schuuring wist twee maal achter elkaar raak te schieten, wat een gelijke stand opleverde en Lisette Hamminga en Karen Oostmeijer waren beide eveneens succesvol voor hun team. Na deze vier treffers, met 12-14 op het scorebord, was de stand omgekeerd en moest Invicta/Frigro in de achtervolging. Bij 13-14 wist Benjamin Pestoor met een prachtig doelpunt voor 13-15 te zorgen.

In de laatste fase van de wedstrijd, vielen de doelpunten om en om. DWA/Argo nam steeds het voortouw, maar Invicta/Frigro wist steeds te antwoorden. In de slotfase dreigde het toch nog mis te gaan voor DWA/Argo. Invicta/Frigro scoorde vlak voor het einde 20-19 en de gasten stonden op verlies. Nadat de thuisploeg echter aan de noodrem moest trekken, wist Natasja Schuuring de terecht toegekende strafworp koelbloedig in de korf te leggen. Zo kwam er 20-20 op het scorebord te staan. Dit was tevens de eindstand, want beide partijen kwamen in de spannende slotminuut niet meer aan scoren toe.

DWA/Argo is zaterdag vrij. Op 12 mei speelt men een uitwedstrijd tegen Lintjo in Oldeberkoop. Dit is wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (7x), Lisette Hamminga (5x), Karen Oostmeijer (3x), Sam Pestoor (2x), Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Tom van der Laan (1x).