Prima atletiekdag op Delfzijlster sportpark

Op sportpark Centrum in Delfzijl zijn liefhebbers van de atletieksport weer volop aan hun trekken gekomen. De thuisbasis van atletiekvereniging AV Fivelstreek weas namelijk het toneel van de derde Onder aan Diek-wedstried. Diverse verenigingen uit Groningen en Drenthe streden om het eremetaal dat aan het einde van de dag verdeeld zou worden.

De organisatie kon voor aanvang van het sportgebeuren tevreden zijn. De omstandigheden waren ronduit ideaal te noemen. Veel wind stond er niet en het was evenmin zo drukkend warm als het de afgelopen tijd was geweest. Het perfecte decor dus om veel persoonlijke records te laten sneuvelen.

Leden van verenigingen uit Assen, Ter Apel, Winschoten, Emmen, Groningen en uiteraard uit Delfzijl stonden vroeg in de ochtend paraat om elkaar op diverse onderdelen de maat te nemen. De sportieve dag begon met een vierkamp voor pupillen. Daarbij kwamen de onderdelen sprint, hoogspringen, werpen (kogel of vortex) en een loopnummer (600 of 1000 meter) voorbij.

Later op de dag kwamen ook de junioren, senioren en masters aan bod. Zij konden aan een aantal losse onderdelen meedoen. Net als bij de pupillen werden er prima prestaties neergezet, waarbij heel wat persoonlijke records sneuvelden. En dat ging dan weer met de nodige uitingen van vreugde gepaard.

Aan het einde van de dag, net op het moment dat de hemelsluizen open gingen en het sportpak door moeder natuur gereed werd gemaakt voor een waterballet, was bijna iedereen al onder de pannen. Alleen de mensen van het geluid en de tijdwaarneming moesten zich haasten om alles enigszins droog binnen te krijgen. Daarbij werden ook heel wat sprintjes getrokken, maar persoonlijke records werden er niet gebroken.

Mede dankzij diverse sponsors en de vele vrijwilligers kon AV Fivelstreek op een prima atletiekdag terugkijken. ‘We zijn erg tevreden. Niet alleen over de opkomst, maar ook over de resultaten die behaald zijn. Het is te hopen dat we volgend jaar iets meer Masters aan de start kunnen krijgen, maar voor het overige maken we ons op voor de vierde editie’. Vertelde Henry Mulder na afloop namens de organisatie.

Een van de prominente deelnemers was Maurice Smit, die samen met Jan Krans de 1500 meter liep. De Delfzijlster gebruikte de loop om zijn snelheid te testen en was na afloop tevreden. Dat was Krans ook, al werd hij wel op een ronde gezet. ‘Maar ja, dat is gezien het leeftijdsverschil niet zo’n wonder. En tegen jongens als Maurice opboksen is voor mij niet weggelegd’, grapte de Master.

No Replies to "Prima atletiekdag op Delfzijlster sportpark"