Artemissers rennen langs water en op TT-circuit

De Friese plaats Sneek stond het afgelopen weekend bol van de hardloop- en wandelactiviteiten. Zaterdagavond stond onder andere de marathon op het programma. De start was om zeven uur bij de waterpoort. Het parcours volgde de stad Sneek en een ronde om het Sneekermeer met gedeeltelijk onverharde paden en een stoppelveld over een dijk. De finish was, voor velen al in het donker, wederom bij de waterpoort.

Feit is dat het aantal deelnemers aan de marathon ondanks de prima weersomstandigheden dit jaar terug was gelopen. Nu deden er totaal 284 mee, tegen vorig jaar nog 356. Onder de deelnemers bevonden zich twee Artemissers, te weten de Warffummers Janneke Cazemier en Roelof Eltingh.

Cazemier ging in Sneek voor haar 96e marathon en verraste zichzelf na een zeer constant gelopen wedstrijd met een prima tijd van 4.31.59 uur, waarmee ze uiteindelijk negende bij de vrouwen 50 werd. Ze kwam halverwege door in 2.12.14 uur om het tweede gedeelte in 2.19.45 uur af te sluiten. ‘Het was mijn snelste marathon dit jaar’, meldde Cazemier verheugd.

Roelof Eltingh startte vlot en noteerde halverwege 2.06.39 uur. Het tweede gedeelte ging een stuk langzamer getuige de tijd van 2.39.11 uur. Zijn totaaltijd van 4.45.50 uur betekende een 67e plaats bij de mannen 50.

De negende editie van de TT-Run In Assen was goed voor een recordaantal deelnemers. Een kleine 4000 atleten, vergezeld van goed loopweer, stonden zaterdagmiddag op het TT-circuit aan de start voor een, twee of drie ronden van 4,4 kilometer. Het circuit waar zaterdag de coureurs van het MotoGP weer overheen razen.

Een viertal Artemissers had zich aangemeld voor de langste afstand, te weten 13,2 kilometer. Jan Vos (Uithuizen) liep een keurige race en finishte na 1.02.11 uur als zevende bij de mannen wedstrijdloop. De Winsumers Anna de Munck en Paulien Kuik liepen als zo vaak samen. Voor hen werd een tijd van 1.15.55 uur geklokt, goed voor een 25e en 26e plaats bij de vrouwen recreanten. Voor dorpsgenoot Grietje Dijkmans gaf de finishklok een tijd aan van 1.23.59 uur, waarmee ze zich als 46e bij de vrouwen recreanten klasseerde.

Het oude vestingstadje Coevorden vormde zondagmiddag het decor van de plaatselijke Grachtenloop. Naast een aantal jeugdlopen kon er worden deelgenomen aan een 5 of een 10 kilometer-wedstrijd. Gerard Bekkering (Uithuizen) was naar Zuid-Drenthe afgereisd om zich te meten op de 10 kilometer. Deze bestond uit twee ronden van 5 kilometer door het centrum, dwars door het Van Heutzpark en rondom de grachten van Coevorden. De Uithuizer miste met een keurige vierde plaats bij de mannen 50 in 48.18 minuten net het podium. Hierbij de opmerking dat hij dit jaar op deze afstand nog niet zo snel heeft gelopen.

No Replies to "Artemissers rennen langs water en op TT-circuit"