Matthijssen/Mollema tweede in Bielefeld

Het zijspanduo William Matthijssen en Sandra Mollema is in het Duitse Bielefeld als tweede geëindigd. Het kampioenskoppel moest de winst laten aan het koppel Venus en Heiss, die hun ‘thuiswedstrijd’ met een punt meer in hun voordeel wisten te beslissen.

De zijspannen stonden in het bijprogramma van de solo’s, die eveneens in actie kwamen. Dat Matthijssen en Mollema het niet gemakkelijk zouden krijgen was wel duidelijk. Met Venus/Heiss en hun landgenoten Brandhofer/Scheuneman zouden de prijzenpakkers het flink krijgen te verduren.

Tegen de klok van tien uur mochten de koppels hun eerste meters maken op de harde Duitse kleibaan. Een deel van de rijders was allerminst te spreken over de gesteldheid van de baan. Tijdens een ingelaste rijdersbespreking werden deze gevoelens met de wedstrijdleiding besproken en werd er flinke kritiek geuit. Toch werd de wedstrijd uiteindelijk gewoon verreden.

Er werden een paar rondjes gemaakt, evenals twee proefstarts. Ietwat ontevreden over de set-up van de motor kwamen Matthijssen en Mollema van de baan af. Na enige aanpassingen reed het duo een half uur later richting het startlint voor de verplichte start-training. Deze wist het duo met een zijspan-lengte voorsprong winnend af te sluiten.

Om half twee begon de wedstrijd voor de solo’s, met daar achteraan de wedstrijden voor het bijprogamma. In de eerste serie stond het duo op de tweede plaats met de blauwe helmkleur. Op plek een stond de combinatie van Venus/Heiss.

Beide combinaties doken vrijwel gelijk de eerste bocht in, maar de snelle Duitsers wisten via de binnenzijde de leiding te pakken. Er werd flink gevochten om de leiding over te nemen, maar de Duitsers wisten de deur goed dicht te houden en dus moesten Matthijssen en Mollema genoegen nemen met de tweede plaats.

In de tweede serie werd er vanaf de buitenkant gestart en wel op plek vijf met de groene helmkleur. Beide snelle Duitse combinaties stonden aan de binnenkant. Na een superstart stoven Matthijssen en zijn Delfzijlster bakkeniste samen met de twee snelle Duitsers richting de eerste bocht. Matthijssen en Mollema hadden meer snelheid en wisten hierdoor de leiding te pakken en als eerste de bocht uit te komen, op de voet gevolgd door de Duitsers Venus/Heiss.

Er werd flink aangedrongen door de Duitsers. Matthijssen/Mollema besloot zo ver mogelijk op de kant te rijden, zodat hij niet kon passeren. In de laatste bocht kwamen ze echter niet goed uit met de rijlijn. Daar wist de combinatie Venus/Heiss van te profiteren. Ze wisten via de binnenzijde langs Matthijssen en Mollema te glippen en ontnamen hen de eerste plek.

In de laatste serie stond het Nederlandse duo op plek drie met de witte helmkleur. Ook in deze serie kenden ze een superstart en werd meteen de leiding genomen. Er werd vol aangezet om deze te houden voor de op de voet volgende combinatie van Venus/Heiss.

Na vier ronden wist het duo deze serie met een kleine voorsprong te winnen. Voor de dagzege kwamen Matthijssen en Mollema een punt te kort, met als resultaat een zwaarbevochten, maar niet minder mooie tweede plaats. De volgende wedstrijd vindt op zaterdag 7 juli plaats in het Franse Tayac.

Uitslag Bielefeld: 1. Venus/Heiss; 2. Matthijssen/Mollema; 3. Brandhofer/Scheuneman; 4. Godden/Smith; 5. Detz/Arling (foto: Jesper Veldhuizen, www.baansportfansite.nl).

No Replies to "Matthijssen/Mollema tweede in Bielefeld"