Wagenborger Boys dicht bij stunt

Op het sportpark Katmis werd dinsdagavond het bekerduel tussen derdeklasser Holwierde en vijfdeklasser Wagenborger Boys gespeeld. Holwierde had het maar moeilijk met de Wagenborgers en ontsnapte ( 1-1) zelfs aan een nederlaag.

Het bekertreffen was er eentje zoals je ze graag ziet. Alles wat dergelijke ontmoetingen leuk maakt zat er in. Het was ook het duel tussen de reus en klein duimpje. Het klassenverschil was vanzelfsprekend groot, maar Wagenborger Boys had zaterdag al laten zien dat het zich in ene tegenstander kan vastbijten. Dat ondervond Corenos toen aan den lijve.

Door compact en gedisciplineerd te spelen, werd de nul tot aan de rust vastgehouden. Dat ging af en toe met kunst- en vliegwerk, maar ook keeper Jochem Smit was niet voor een kleintje vervaard. De verwachting was dat Holwierde na de doelwisseling alle registers zou open trekken. De ploeg van trainer Eddy Tuik kwam zaterdag niet aan spelen toe omdat Noordpool UFC verstek liet gaan.

Wagenborger Boys moest tot het uiterste gaan om zich de gastheren van het lijf te houden. Na 55 minuten voetbal stond het duel op zijn kop. Wagenborger Boys kreeg een vrije trap toegekend. Die verdween tot ieders verbazing onhoudbaar in de hoek: 0-1.

Holwierde moest op het harde veld en in een stevige bries nog harder op jacht naar succes en dat gebeurde na driekwart wedstrijd. De gelijkmaker kwam tot stand uit een goed lopende aanval. Robbie ten Hove zorgde voor de afronding: 1-1. De thuisclub wilde meer. Het uitblijven van de voorsprong leidde echter tot frustraties. Wagenborger Boys bleef vanuit een goede organisatie voetballen, terwijl de gastheren de druk probeerden op te voeren. Er waren kansen legio om het duel winnend af te sluiten, maar volgens trainer Eddy Tuik werd vaak voor de verkeerde oplossingen gekozen.

De thuisclub maakte het zich bepaald niet gemakkelijk toen er een rode kaart werd uitgedeeld na een flinke overtreding op Lars Kappert. Boosdoener Sven Beeftink kon vroegtijdig gaan douchen. Wagenborger Boys begon brutaler te spelen en in de 80e minuut leek het duel te kantelen toen Klaas Jan Nieland alleen op weg was naar het doel van Holwierde. Hij werd vakkundig tegen het gras gekwakt en een strafschop was het logische gevolg. De penalty spatte echter op de lat uiteen en beroofde de Boys van een sensationele ontknoping.

Holwierde ontsnapte aan een desastreuze generale repetitie voor de start van de competitie. Het laatste fluitsignaal klonk Wagenborger Boys als muziek in de oren. De ploeg van trainer Reitze Enderle had opnieuw laten zien dat je met passie discipline en een stuk onverzettelijkheid een heel eind kan komen. Al was het dan ook niet richting volgende bekerronde. Dat ticket ligt klaar voor Holwierde.

De brigade van Tuik treedt zaterdag in een uitwedstrijd aan tegen FC Grootegast. Wagenborger Boys kan wellicht moed putten uit de resultaten tegen Corenos en Holwierde als het komend weekeinde op eigen veld het Ten Poster SV TEO ontvangt.

No Replies to "Wagenborger Boys dicht bij stunt"