WEO laat veer in duel met Farmsum

Farmsum heeft op eigen terrein de derby tegen WEO in winst weten om te zetten. De Woldendorpers kregen een 3-1 nederlaag te slikken. Gezien de veldverhoudingen was een remise misschien wel terecht geweest, maar daarvoor vielen de bezoekers na de pauze te ver terug en wist Farmsum nog wel wat extra energie in het duel te stoppen.

Voorafgaande aan de krachtmeting in 5D waren er wat jeugdige danseressen opgetrommeld en werd er een heuse line-up gepresenteerd, waarbij ook de slierten confetti niet ontbraken. Het clublied van de roodgelen liet qua uitvoering nogal wat te wensen over, maar op het veld lieten de acteurs zien dat ze er wat van wilden maken. Dat deden ze voor de ogen van opvallend veel voetbalfans en dat maakte de entourage alleen maar fraaier.

Farmsum begon wat stroef aan het duel. WEO had veel meer balbezit, maar wist zich geen al te grote kansen te creëren. Toch zouden de bezoekers, op dat moment zeker verdiend, de leiding nemen. Niek van Eerden dacht door het centrum van Farmsum te glippen, maar werd middels een overtreding gestuit. De vrije trap van Wouter Slager was niet eens hard, maar paste precies in de benedenhoek: 0-1.

Na de vroege treffer, er waren nog maar zeven minuten gespeeld, waren er nog wat mogelijkheden die WEO had kunnen verzilveren. Die kwamen op naam van Alexander Klok en Daniël Boekee. Succes bleef echter uit en dat bood Farmsum de gelegenheid om zich terug in de wedstrijd te knokken.

En dat gebeurde vaak aan de hand van Herbert van Brugge. Hij kan lang onzichtbaar zijn, maar eenmaal aan de bal druipt het voetballend vermogen er nog altijd van af. Toch was het niet hij, maar Reza Fambrene die de gelijkmaker liet aantekenen. Vanaf de rechterkant liet hij een voorzet los die een rare curve kreeg en pardoes achter doelman Mickeal Bos tegen het nylon kletste: 1-1. Jan Bisschop had een merkwaardige grabbelactie van de goalie moeten afstraffen, maar kreeg de bal niet over de doellijn. De sluitpost was wel attent op een uitbraak van dezelfde speler en elimineerde een volgende doelkans.

Omdat er in het eerste bedrijf voldoende te beleven was geweest en het voetbal bij tijd en wijle heel aardig was, namen de toeschouwers vol goede hoop hun plaatsen weer in toen het tweede bedrijf was aangebroken. Merkwaardig genoeg daalde het peil echter. WEO begon veel te slap aan de hervatting en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Een bijna mislukte aanval, Alwin Nap struikelde over de bal, eindigde met een doelpoging van Bisschop die kracht ontbeerde.

Farmsum zou echter wel op voorsprong komen. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld werd door Reza Fambrene prima bij de tweede paal neergelegd en door Jan Bisschop tegen het nylon gekopt: 2-1. WEO oogde daarna machteloos en leek de strijdbijl al te hebben begraven. Doelman Bos had bijna nog wat graafwerkzaamheden moeten verrichten toen hij een voorzet onschadelijk wilde maken en ploeggenoot Niek van Eerden bijna onder de graszoden stopte. Van Eerden liet zich vervangen en strompelde richting kleedkamers.

WEO kon niet meer, Farmsum daarentegen wilde nog wel een succesje en zou die ook krijgen. Een mislukte inzet werd op miraculeuze wijze door goalie Bos weg gebokst en viel voor de voeten van Kylian Verbeek. Hij wilde het leer verder transporteren, maar schoot tegen Alwin Nap aan. De bal vloog omhoog en kwam achter Bos in het doel terecht. Nap zal in zijn voetballeven waarschijnlijk nog nooit zo’n lelijke goal hebben gemaakt, zelfs niet per ongeluk, maar hij telde wel: 3-1. Het zou tevens de eindstand worden.

Coach Bob Mulder van WEO was na afloop niet aanspreekbaar. Hij liet het geven van commentaar aan een van de spelers over. Patrick van der Mijle verwoordde misschien wel de gedachten van zijn oefenmeester. ‘We hebben dit duel veel te licht opgevat. In een derby moet je er vol tegenaan. Dat hebben we vandaag niet gedaan. Na de 2-1 hebben we het hoofd laten zakken’, aldus de Woldendorper.

Voor oefenmeester Daniël Venhuizen was de winst op buurman WEO een prima succes. ‘We zitten in een stijgende lijn. Ik ben blij met de ontwikkelingen die we nu doormaken. We gaan in eerste instantie uit van vijfentwintig punten, maar wie weet waar dit allemaal toe leidt’, liet hij zich na het duel ontvallen.

* Farmsum – WEO 3-1 (1-1). Wouter Slager 0-1; Reza Fambrene 1-1; Jan Bisschop 2-1; Alwin Nap 3-1.

No Replies to "WEO laat veer in duel met Farmsum"