Succes op NNK voor boksvereniging Delfzijl

Raul de Vries van Boksvereniging Delfzijl heeft zaterdag de vlag mogen hijsen. In Nieuwegein pakte hij de titel tijdens de Noord-Nederlandse kampioenschappen.

Voor boksvereniging Delfzijl verscheen De Vries in de ring. Hij moest het in de gewichtsklasse 80+ opnemen tegen Leon Busemann uit Winschoten van de boksvereniging Bowi. De Vries had vorig jaar al eens gewonnen van deze pugilist uit Winschoten.

Na de gong van de eerste ronde was het eerst nog wat aftasten. De Vries bleef wel zoveel mogelijk het midden van de ring domineren. Met enkele rake stoten zowel links als rechts liet De Vries meteen zien deze partij te willen winnen.

In de tweede ronde bleef het beeld onveranderd. Met een paar goede stoten kreeg zijn tegenstander tot twee keer toe acht tellen van de scheidsrechter. Ook De Vries werd een keer aangeteld, maar dat kwam meer doordat hij zich enigszins verslikte waardoor de scheidsrechter dacht dat hij werd aangeslagen.

De Vries stond al redelijk voor op punten en ging met vertrouwen de derde ronde tegemoet. Ook in deze ronde liet hij zien goed gebruik te maken van zijn lengte en lange reach.

Na de laatste gong van de derde ronde was het afwachten wat de jury zou beslissen. Het was echter wel duidelijk dat Raul de Vries met zijn trainers Dick Zwiers en Eithel Conquet met de overwinning huiswaarts konden keren.

 

No Replies to "Succes op NNK voor boksvereniging Delfzijl"