DVC Appingedam poetst 0-3 achterstand weg

Als je binnen een half uur tegen een 0-3 achterstand aan kijkt en aan het einde van de rit een punt in de zak kunt steken omdat het duel uiteindelijk in 3-3 eindigt, dan mag je niet klagen. Het overkwam DVC Appingedam zaterdag in de derby tegen Holwierde. Twee ploegen die de punten goed konden gebruiken en met de remise uiteindelijk niet veel opschoten.

Op het Wellemansportpark in Appingedam moeten de bezoekers zich na een klein half uur even in ogen hebben gewreven. Het kon eigenlijk niet waar zijn, maar het stond toch echt op het scorebord. Holwierde had zichzelf naar een 0-3 voorsprong geschoten en leek een gemakkelijke middag te beleven.

Binnen tien minuten was het al raak. Ondanks het feit dat DVC Appingedam niet slecht begon, kon het geen wapen vinden tegen de razendsnelle omschakeling van de gasten. Achterin werd de snelheid van de zieke Christian Dijks node gemist. Hij had de minstens net zo rappe Jurelly Torbed misschien wel kunnen afremmen. De beweeglijke aanvaller was echter niet degene die het Damster doel doorboorde. Daar was Peter Bouwsema verantwoordelijk voor. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Torbed tegen het gras was gekwakt: 0-1.

Vier minuten later veerde de Holwierder bank opnieuw op. De verdediging van DVC stond helemaal verkeerd toen de bal uit een corner van Yirsan Bouman werd voorgetrokken en Peter Bouwsema alle ruimte kreeg om raak te koppen: 0-2. De gifbeker was daarna nog niet leeg. Uit een voorzet van Torbed mocht Robbie ten Hove na 32 minuten voor de 0-3 tekenen.

De wedstrijd leek, vanuit Damster oogpunt bekeken, op dood spoor te zitten. ‘En toch ben ik van mening dat we na die 0-3 nog steeds de beter voetballende ploeg waren. We zullen echter moeten leren dat teams snel kunnen schakelen en dat je daar als middenveld en verdediging op in moet spelen. Wij moeten daarin nog flinke stappen zetten’, vertelde coach Erwin Buurmeijer na afloop.

DVC had de grootste moeite met de snelheid bij Holwierde voorin en moest meerdere keren aan de noodrem trekken. Dat leverde de thuisclub een aantal gele kaarten op, maar het probleem Torbed was daarmee niet uit de wereld.

Tijdens de pauze had Buurmeijer maar een boodschap voor zijn manschappen. Zorg dat je snel scoort, dan valt er misschien nog iets te repareren. Daarnaast werden er wat omzettingen gedaan waarmee het gevaar Torbed geëlimineerd moest worden. De herstelwerkzaamheden kregen in de 54e minuut gestalte toen Nick Veentjer na een lastig indraaiende bal voor 3-1 wist te zorgen.

De aansluiting liet daarna erg lang op zich wachten en het had er alle schijn van dat Holwierde niet meer schade zou oplopen. Sterker nog, de bezoekers kregen mogelijkheden genoeg om de zaak definitief te beslissen.

Holwierde liet de kansen liggen en kreeg de rekening gepresenteerd. Nadat paal en lat al waren geraakt werd een afvallende bal in de 86e minuut opgepikt en door Veentjer tegen het nylon gemikt: 2-3. Een inzet die door de Holwierder goalie werd losgelaten kostte Holwierde vervolgens twee punten en opnieuw was Veentjer de doelpuntenmaker: 3-3. Hij voltooide een onvervalste hattrick en bezorgde DVC Appingedam alsnog een punt.

Buurmeijer: ‘De eerste helft was zeker niet goed van ons. Je weet dat je Torbed geen ruimte moet geven om met de bal te kunnen lopen. In de tweede helft hebben we wat omgezet en liep het bij ons stukken beter. Het punt is meer dan verdiend. Ik ben zelfs van mening dat wij de morele winnaar zijn.’

‘Het is ontzettend zuur om hier gelijk te spelen. Na de 3-1 kregen we de ruimte en de mogelijkheden om het karwei definitief af te maken. Dat we dat niet gedaan hebben moeten we bij ons zelf zoeken. Dit was absoluut niet nodig geweest’, aldus trainer Eddy Tuik van Holwierde.

* DVC Appingedam – Holwierde 3-3 (0-3). Peter Bouwsema 0-1 (str.sch.); Peter Bouwsema 0-2; Robbie ten Hove 0-3; Nick Veentjer 1-3; Nick Veentjer 2-3; Nick Veentjer 3-3.

No Replies to "DVC Appingedam poetst 0-3 achterstand weg"