Overzicht wedstrijden amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht starten we deze week met de eclatante zege die SV Bedum op eigen veld tegen Gorecht wist te boeken. De mannen van trainer Remy van der Wal schopten een half dozijn treffers op het wedstrijdformulier. Jake Smit scoorde drie keer. De andere treffers kwamen van Soeratmin Venema, Nick Boelhouwer en Nigel Bakker. Een sterk spelend Winsum deed het iets rustiger (0-1) in de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys. Rogier Krohne liet zich na afloop tot man of the match kronen.

Winst was er ook voor NEC Delfzijl, dat op een keurige tweede plaats in 2J terug is te vinden. Op eigen veld werd met 2-0 van Drenthina gewonnen dankzij doelpunten van Kris Klasens en Dion Zimmerman. Omlandia wacht nog altijd op de eerste overwinning. Nu gingen de Ten Boersters met 1-4 onderuit tegen The Knickerbockers. Jan Oosterbeek scoorde namens de thuisclub.

In 3C hielden gastheer LTC en Noordwolde elkaar in evenwicht. Na negentig minuten stond er een 3-3 gelijkspel op het wedstrijdformulier. Voor Noordwolde wisten Bart Hollink, Anthonie Buist en Marco Vos het net te vinden. SC Loppersum blijft de race om de bovenste plek volhouden. SV Aduard 2000 werd in eigen huis met 0-2 verslagen. Joris Jurna scoorde beide goals.

In 4C behaalde FC LEO een 2-1 overwinning op hekkensluiter De Lauwers. De gasten passeerden hun eigen keeper een keer en Stan Buikema zorgde voor de tweede Leenster treffer. En zoals elke week ook nu weer uitslagen in de 4e Klasse D waar je van opkijkt. Het was even afwachten wat het kwakkelende Poolster tegen Westerlee zou doen. De Spijksters hadden echter geen enkele moeite met hun opponent en haalden flink uit. Na het laatste fluitsignaal stond er 8-1 op het bord. Johan de Groot scoorde niet alleen drie keer, maar maakte middels een fraaie lob ook nog de mooiste van de dag. Kevin Bijlsma was twee keer trefzeker. Robin Uilhoorn, Stijn de Regt en Jesse Smit zorgden voor de overige treffers.

Middelstum had een week eerder al overtuigend van Westerlee weten te winnen, maar vond in RZ Baflo een tegenstander van heel ander kaliber. Op eigen terrein werd een 1-5 nederlaag geleden. Jordi Striedelmeijer tekende voor drie doelpunten. Jordi Potma en Reinout Geuze maakten het kwintet vol. Voor de thuisclub vierde Mateo Milkovic een bescheiden feestje.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar als je een punt van de schier ongenaakbare koploper FC Zuidlaren weet te pakken, dan doe je goede zaken. Corenos deed dat zaterdagmiddag. De Roodeschoolsters namen een 1-1 gelijkspel mee naar huis. Lars Baar was de doelpuntenmaker voor de Noord-Groningers.

Rindert Havinga schoot De Fivel vrij snel aan de leiding in het thuisduel met De Heracliden. Het ‘andere Oranje’ zou uiteindelijk met 3-2 winnen. Gescoord werd er verder door Jeroen Kuik en Laurens Hijlkema namens de Riepsters, terwijl Mark de Boer en Stef Oosterhuis de Meijsters aan doelpunten wisten te helpen. SIOS en WVV bleven op 3-3 steken waarbij Harmen Wienke (2) en Gijs Huinder trefzeker waren voor de Sauwerders.

Noordpool UFC leed in 5D een 2-0 nederlaag op bezoek bij GRC Groningen en VVSV ’09 kreeg met maar liefst 10-1 op de broek van VVK. Namens de Marnebewoners redde Jeroen Venhuizen de eer. In een ook al doelpuntrijk treffen (4-5) wist Ezinge thuisclub Oosterparkers achter zich te houden. Wiebe Leistra (2), Ewart Gerritsen, Melle Gerritsen en Nick Rosema waren de doelpuntenmakers. Zeester had graag lopen stunten tegen koploper Lycurgus, maar de Stadjers lieten zich niet (6-1) door de mannen uit vissersdorp Zoutkamp verrassen. Alleen Vince van der Veen scoorde voor de gasten. ZEC wist op het eigen veld in Zandeweer Potetos te kloppen. Nadat de strijdbijl was begraven stond er een 3-2 eindstand genoteerd. Namens ZEC scoorden Robert Bakker, Geert van Tamelen en Jens Posthumus.

Wagenborger Boys lijkt in 5E de draad kwijt te zijn. Veendam 1894 bleef de voormalige koploper met 3-0 de baas. SC Scheemda snoepte een punt weg (1-1) bij lijstaanvoerder Wildervank. Namens de Scheemders tekende Danny Blaauw voor zijn twaalfde treffer van deze competitie. GEO kwam wel tot winst door Damacota met 3-2 terug te wijzen. Jory Haikens, Pieter van Zanten en Johan Dreise tekenden voor de Garmerwolder productie.

Stedum maakte zaterdagmiddag gehakt van BATO. De geelzwarten wonnen het ongelijke treffen, waarin Siebrand Dijkema vijf keer scoorde, met 1-7. Diederik Dijk scoorde een keer en er viel een eigen goal. VVS Oostwold nam ene 2-6 zege mee na het bezoek aan SV TEO uit Ten Post. Emiel Kruger was de man van de goals bij de gastheren. Namens VVS doorboorden René Dijksterhuis (2), Jurjen Drewel, Romke Smit en Peter Meulman het doel van de tegenstander, die zichzelf overigens ook nog een keer in het eigen vlees schoot.

In het zondagvoetbal (3B) had Siddeburen een gemakkelijke middag. Op eigen veld werd hekkensluiter VAKO met een 4-0 nederlaag terug naar Vries gestuurd. Dani Schuijl (2) en Wilbert Lambeck scoorden namens de Boertjes, die ook nog de hulp van een tegenstander kregen. Siebrand Solinger opende de score voor Eenrum (4C) in het duel met Bakkeveen, dat daarna een strafschop miste maar wel langszij wist te komen. Uiteindelijk trok Eenrum aan het langste eind. Bobo Miedema zorgde voor 1-2.

Woltersum kreeg (5D) met 5-0 op de broek bij Meeden en het Woldendorper WEO verloor (1-0) de tweestrijd met Drieborg. Verlies was er ook voor Warffum (2-1), dat de eer aan BNC moest laten. Voor de ‘kanaries’ scoorde Stefan van den Berg (foto: archief EemsmondSport).

 

No Replies to "Overzicht wedstrijden amateurvoetbal"