Holwierde afgedroogd door Groen Geel

In de 3e Klasse C van het zaterdagvoetbal viel een wel heel opmerkelijke uitslag te noteren. In Groningen kreeg Holwierde met maar liefst 13-0 op de voetbalbroek van gastheer Groen Geel. Halverwege het duel stond het al 7-0.

‘Je hebt soms van die dagen dat het vanaf de eerste minuut niet loopt. Dit was zo’n dag’, vertelde coach Eddy Tuik na afloop van het ongelofelijke pak slaag dat zijn team had gekregen.

Tuik hoefde niet lang na te denken om tot de conclusie te komen dat een dergelijk verlies hem nog nooit was overkomen. ‘Maar vergis je niet, Groen Geel is een goede ploeg. En ja, natuurlijk wil je liever niet op zo’n manier verliezen. Het zat er echter geen moment in. Elke bal van hun viel goed. In de tweede helft hebben we nog wel geprobeerd om wat compacter te spelen. Dat hebben we even volgehouden, maar daarna vielen de doelpunten heel snel.’

Hoewel de oefenmeester teleurgesteld was, wilde hij ook niet al te zwaar aan het verlies tillen. ‘Het is natuurlijk kloten, maar we moeten dit zo snel mogelijk vergeten, achter elkaar blijven staan en naar de volgende wedstrijd toewerken.’

Tonnis de Vries (4) en Peter Kersing (3) namen het grootste deel van de productie voor hun rekening. Jelle Teitsma en David van der Meijden scoorden twee keer en voor Johan Molenaar en Ruben Ludwig werd een treffer genoteerd.

Het verlies van Holwierde klapt er uiteraard behoorlijk zwaar in, maar de Katmisbewoners hebben één troost, het kan namelijk altijd nog erger. Heeft u namelijk wel eens van NSV 6 gehoord of  SO de l’Emyrne? Waarschijnlijk niet. De verenigingen hebben de twijfelachtige eer bij een gezelschap te horen dat ongelofelijk op de broek kreeg van hun tegenstander. NSV uit Nispen verloor op 24 september van het afgelopen jaar met maar liefst 40-0 van ODIO 4.

En zelfs dat is niets vergeleken met wat in Madagaskar SO de l’Emyrne overkwam, al waren ze daar zelf voor het grootste deel debet aan door de bal vanaf elke aftrap rechtstreeks in het eigen doel te mikken. Nadat er voor het laatst was gefloten stond er een 149-0 nederlaag op het wedstrijdformulier.

We willen er maar mee zeggen, het kan altijd erger. En om met een uitspraak te eindigen die van Johan Cruyff afkomstig zou kunnen zijn, sprak Tuik: ‘Je kunt beter één keer met 13-0 verliezen dan drie keer met 4-0.’

 

 

No Replies to "Holwierde afgedroogd door Groen Geel"