DWA/Argo op valreep onderuit

Voor de korfballers van DWA/Argo stond zaterdag, en dat is al vroeg in de competitie, een belangrijke wedstrijd op het programma. Concurrent voor het kampioenschap DTS uit Surhuizum kwam op bezoek in Winsum. Het werd een zeer spannende wedstrijd en na een 9-8 ruststand wist DTS in de slotseconden van het duel de winst binnen te slepen door van afstand 17-18 binnen te schieten.

Door een blessure van Sam Pestoor begon Gert-Jan Stulp in de basis bij DWA/Argo. In de poule is duidelijk dat DWA/Argo en DTS de belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap zullen zijn en de thuisploeg begon dan ook scherp en gefocust aan de wedstrijd.

Men nam meteen met 2-0  de leiding. Beide doelpunten kwamen uit handen van Natasja Schuuring. Na twee minuten wist ook DTS het gat van de korf te vinden, maar Gert-Jan Stulp en wederom Natasja Schuuring antwoordden met doelpunten voor de thuisploeg. Zo stond er een stand van 4-1 op het scorebord.

Er werd goed verdedigd door DWA/Argo en daar had DTS het zichtbaar lastig mee. In de fase hierna vielen de treffers om en om. DWA/Argo hield het heft in handen tot een stand van 7-4. De thuisdoelpunten kwamen uit handen van Tom van der Laan, Nick Brandsma en Lisette Hamminga.

Vervolgens wist DTS drie belangrijke treffers achter elkaar te maken en zo op gelijke hoogte te komen. De spanning was weer terug in de wedstrijd, maar de korfballers uit Winsum en Bedum lieten zich niet kennen en vochten door. Lisette Hamminga en Tom van der Laan maakten allebei een treffer en DTS voegde nog één doelpunt aan het totaal toe, waarna de scheidsrechter voor het rustsignaal floot.

Trainer-coach André Pettinga gaf in de rust grote complimenten voor het sterk verdedigende DWA/Argo. Er moest nog een helft zo verdedigd worden. Met deze instelling gingen de jonge spelers de zaal weer in.

De thuisploeg begon ook sterk aan de tweede helft, want Natasja Schuuring en Gert-Jan Stulp wisten vlot het gat van de korf te vinden. Een 11-8 stand stond op het scorebord, maar DTS gaf zich niet gewonnen en maakten ook twee treffers op rij. Duidelijk was dat de wedstrijd spannend zou blijven tot het einde want de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Nick Brandsma zorgde voor 12-10, maar vervolgens wist DTS opnieuw twee te scoren, zodat er weer een gelijke stand op het scorebord stond.

Opnieuw zorgde Nick Brandsma voor twee treffers, zodat DWA/Argo andermaal een voorsprong wist te nemen. DTS had in deze fase zichtbaar de scheidsrechter mee. De Friese ploeg scoorde, geholpen door de man in het zwart, maar liefst vier treffers op rij, zodat er een wending in de wedstrijd kwam. DTS ging met 14-16 aan de leiding en DWA/Argo moest met nog zeven minuten te spelen in de achtervolging. Tom van der Laan zorgde voor 15-16 en Aaltje Kinderman, binnen de lijnen gekomen, pakte ook direct haar doelpunt mee. Met nog maar vijf minuten te spelen was de stand 16-16 geworden. Aaltje Kinderman, die even later ook werd ingewisseld in het andere vak, was wederom belangrijk en scoorde de 17-16. DTS wist echter 17-17 te scoren en in de slotfase sloegen de Friezen keihard toe. Met nog een paarseconden op de klok schoten zij ook de 17-18 van afstand door de korf. Het resultaat was dat DWA/Argo met lege handen stond. Een onverdiende nederlaag voor de thuisploeg die ervoor zorgt dat het twee punten achterstand oploopt inde ranglijst op koploper DTS.

DWA/Argo heeft nu een aantal weken rust. De korfballers uit Winsum en Bedum komen 12 januari pas weer in actie. Dan staat het duel tegen WIK ’34 op het programma. Deze wedstrijd wordt om 19.55 uur in Damwoude gespeeld.

• Scores DWA/Argo: Nick Brandsma en Natasja Schuuring (4x), Tom van der Laan (3x), Aaltje Kinderman, Gert-Jan Stulp en Lisette Hamminga (2x).

No Replies to "DWA/Argo op valreep onderuit"