SV De Heracliden stopt zegereeks Poolster

SV De Heracliden heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Poolster. Op het sportpark Oldencate in Spijk kreeg het team van trainer Jaap Danhof met 0-2 klop van de ploeg uit Uithuizermeeden. Keeper Simon Dijkman kreeg in de ultieme slotfase rood.

Hoe meer wedstrijden je wint, des te sneller komt het moment dat je een keer tegen een nederlaag aan loopt. Bij Poolster weet men dat ook, al zal men dat ogenblik graag nog even voor zich uit hebben geschoven. Het lag ook niet in de lijn der verwachtingen dat juist laagvlieger SV De Heracliden de geelzwarten die tik zou bezorgen.

De geelzwarten konden voor de thuiswedstrijd geen beroep doen op middenvelder Erik Rentema en laatste man Jeroen de Groot. Beiden zijn geblesseerd. Rentema zat overigens wel op de bank. Dennis Smit fungeerde als slot op de deur en Jesse Smit werd naar het middenveld gedirigeerd.

Poolster had wel een optisch overwicht, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Als er al dreiging ontstond, dan moest die van Kevin Bijlsma komen. Poolster had echter de pech dat doelman Pieter Buikema zich kennelijk had voorgenomen om zijn doel schoon te houden. En dat deed hij met verve. De bezoekers gaven achterin weinig weg en Mark Linstra ontpopte zich daar als uitblinker.

Voor de pauze gebeurde er voor de doelen te weinig om het publiek op de banken te krijgen en dus was de brilstand wel een terechte toen de thee werd opgezocht. Meteen na de doelwisseling was Bijlsma weer dreigend, maar de echte scherpte ontbrak.

Het duurde tot de 64e minuut alvorens er reden tot opwinding was. Robert Kok en Stijn de Regt kregen de kans om een bal vanaf de zijkant weg te werken. Dat lukte niet en nadat Jeroen Linstra op de paal had gemikt, kreeg Mark Knol alle tijd om de rebound langs Simon Dijkman te tikken: 0-1.

Poolster probeerde het wel, maar was niet bij machte om de taaie tegenstander op de knieën te dwingen. Sterker nog, in de 79e minuut was Mark Knol opnieuw succesvol. Tim Ottema wist niet langs goalie Dijkman te komen, maar de bal viel goed voor Knol en toen stond het opeens 0-2. Ook bij die treffer zag de verdediging van Poolsster er niet goed uit.

Het duel was nu wel gespeeld. Bij SV De Heracliden was men uiteraard tevreden. Winnen van Poolster mag je rustig een bonus noemen. Het had zelfs nog mooier kunnen worden als Stef Oosterhuis richting Poolster-doel had kunnen lopen. Goalie Dijkman belette hem de doorgang door de bal in een reflex met de hand te raken. Omdat het voorval buiten het strafschopgebied plaats vond, was de fluitist van dienst van mening dat rood op zijn plaats was. Beide kampen vonden dit een te zware straf, maar de onpartijdige hield voet bij stuk. Robert Kok werd de laatste minuten onder de lat geposteerd. De stand bleef echter ongewijzigd.

Mocht Poolster voorafgaande aan de thuiswedstrijd nog titelaspiraties hebben gehad, dan kan men die nu definitief terzijde schuiven. De nacompetitie is door het behalen van de tweede periode bereikt, dus is het zaak dat de Spijksters zich daar op richten. Zoals de zaken er nu voor staan, zal het elftal van Jaap Danhof de competitie als derde eindigen. Mocht men via de achterdeur promoveren, dan is nu in ieder geval al duidelijk dat goalgetter Johan de Groot en Erik Rentema er niet bij zullen zijn. Beiden hebben aangegeven dat ze na dit seizoen stoppen.

Coach Ronald Bouwman van SV De Heracliden is van mening dat de winst een prima reactie is geweest op de zwakke vertoning van een week eerder. ‘Je hebt toen zelf kunnen zien dat ik zwaar teleurgesteld was. De instelling was ver beneden peil en dat heb ik de spelers verteld. Het is mooi dat ze zich op deze manier hebben gerevancheerd. En dat het dan uitgerekend tegen Poolster is?? Tja, dat zijn natuurlijk bonuspunten voor ons. We kunnen ons nu met een goed gevoel op het slot van de competitie voorbereiden.’

* Poolster – SV De Heracliden 0-2 (0-0). Mark Knol 0-1. Mark Knol 0-2 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "SV De Heracliden stopt zegereeks Poolster"