Artemissers lopen in Duitsland en Denemarken

Lopers van de loopgroep Artemis uit Winsum zijn het afgelopen weekend aan de start verschenen van lopen in het Duitse Stapelmoor en het Deense Esbjerg.

Arjen Kwint uit Loppersum toog vrijdagavond naar het vlak over de grens met Duitsland gelegen Stapelmoor, gesitueerd tussen Weener en Papenburg, om deel te nemen aan de 10 kilometer. Hoewel hij in de tweede helft van de wedstrijd zijn tempo een weinig naar beneden moest bijstellen behaalde hij met een tijd van 45.56 minuten een keurige tweede plaats bij de mannen 45+. Bij de mannen overall met 48 deelnemers eindigde de Lopster als tiende. Kwint: ‘Met totaal 161 deelnemers op de diverse afstanden was deze loop iets kleinschaliger dan die van de vorige week in Jemgum maar weer goed geregeld. Ik ben tevreden met mijn tijd.’

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een volgens hem qua tijd tegenvallende deelname aan de in april gehouden Rotterdam marathon besloot Marnix van den Brink uit Groningen een tijdje afstand te nemen van de hardloopsport. Maar met zijn gezin op vakantie in Denemarken kon hij het zondag toch niet laten om in het Deense Esbjerg op de halve marathon aan de start te verschijnen. Daar noteerde hij, op zijn gemak lopend, een tijd van 2.12.48 uur, waarmee hij zich als 55e bij de mannen 45+ klasseerde.

Van den Brink: ‘Ik heb de afgelopen vier maanden nauwelijks getraind en daarom deze halve marathon op toeristentempo gelopen. Het was goed loopweer met een temperatuur van 17 graden, bewolkt met af en toe een aangename bries.’

Start en finish vonden plaats voor de Blue Water Arena, de thuishaven van de plaatselijke voetbalclub Esbjerg EFB. In dit stadion volbracht Rafaël van der Vaart zijn laatste dagen als voetbalprof. In het direct naastgelegen handbalstadion, waar zijn partner Estavana Polman actief is, was de inschrijving. Het parcours van de halve marathon bestond uit drie lussen. Een lus van negen kilometer door en rond het centrum van Esbjerg, een lus van zes kilometer door het havengebied met daarin gedeelten over zand- en kiezelpaden en de derde lus voerde de deelnemers door een bosgebied nabij het stadion.

‘Mijn opzet was om er geen wedstrijd van te maken. Gewoon rustig lopen en maar zien hoe het gaat. Ik heb het grootste gedeelte van de afstand achter de gangmakers van 2.10.00 uur gelopen. Maar bij 17 kilometer verloor ik die door de korte pauzes bij de drinkposten uit het oog. Ik ben daarna rustig doorgelopen en uiteindelijk na 2.12.48 uur gefinisht. Ik was net op tijd binnen. Direct daarna begon het te plenzen. Het was een leuke, goed georganiseerde loop. Maar ik heb nu wel zere benen’, aldus Van den Brink (foto: fam. Kwint).

No Replies to "Artemissers lopen in Duitsland en Denemarken"