Donitas niet opgewassen tegen heren LSV

In een weinig spectaculaire wedstrijd hebben de mannen van volleybalvereniging LSV uit Loppersum uiteindelijk ruim weten te winnen van de studenten van Donitas H5. Het meest in het oog lopende voorval kon letterlijk genomen worden. Arne Haak liep tegen een elleboog van ploeggenoot Rob Ellens op en moest met een dik ei onder zijn oog de partij staken. De Lopster overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Het werd 4-0 (25-22, 25-22, 25-16 en 25-19).

LSV begon goed aan de wedstrijd en nam een snelle 9-5 voorsprong. Daarna werd het allemaal erg stroperig aan Lopster zijde en eigenlijk bleef dat drie sets lang het geval. De Groninger studenten wisten met hun gebruikelijke enthousiasme en verdedigende werklust tot 17-17 goed tegenstand te bieden. Toen liet de thuisploeg zien dat ze wel scherp waren want ze liepen uit naar 21-18 en daarmee was het beslissende gaatje geslagen.

In de tweede set moest LSV de eerste tegenslag verwerken. Spelverdeler Jurjen Haak moest met rugklachten aan de kant blijven en werd vervangen door Bert Vink. Rob Ellens moest hierdoor op zijn plek op aanval komen te spelen. Beide deden dat zeer naar behoren. Donitas liet de tegenstander niet ver uitlopen, maar zorgden er met eigen servefouten ook voor dat ze niet op gelijke hoogte kwamen. Een harde midaanval van Jan Klink zorgde voor de winst in de tweede set.

De derde set begon met bovengenoemde botsing. Gerard Hofman kwam op mid erin en LSV kwam daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Vanaf de time-out van Donitas op 9-4 liepen de Lopsters snel uit naar 18-9; Ellens sloeg de bal met links hard binnen. Af en toe wisten de studenten nog te scoren via een snelle midaanval, maar dat was lang niet genoeg om de set te winnen.

In de vierde set had LSV nog maar één taak: een ruime voorsprong nemen om zo de 15 jarige Derk Mollema zijn debuut te gunnen. Het begin was wel moeizaam maar na een mooie serveserie nam LSV vijf punten voorsprong en was het tijd om de jongeling in te brengen. Ondanks de zenuwen ging dat goed en leverde hij nog een prima serve af.

‘Het was moeizaam vandaag. De echte scherpte was er niet. En dan zit het ook nog tegen met blessures. Gelukkig wisten de mannen zich op tijd te herpakken en kwamen we niet meer in de problemen. En dat we twee hele jonge jongens, die al een tijdje met ons meetrainen, in kunnen brengen in de laatste wedstrijden geeft ook veel voldoening’, klonk het uit het Lopster kamp. LSV speelt pas weer op vrijdag 25 oktober. In de Rodenburghal in Leek is dan om 20.00 uur S.C. Rodenburg HS 1 de tegenstander.

No Replies to "Donitas niet opgewassen tegen heren LSV"