Topschutterslijst

De ietwat aangepaste competitieronde van dit weekend heeft in een aantal klassen veel goals opgeleverd. Het was eveneens opmerkelijk dat een aantal spelers vaak wist te scoren.

Een van hen was Martijs Delker, die zes keer doel trof in het duel met DIO Groningen, dat in 9-0 eindigde. Bartel Klinkhamer was ook op schot. De Warffumer mikte zes keer raak in de ongelijke strijd met het arme Kloosterburen dat met 11-0 werd afgedroogd. Achter dit duo schoten Danny Blaauw (5), Gerard Bronsema en Alex Zijlstra (4) eveneens met scherp. De trefzekerheid van de heren heeft er wel voor gezorgd dat de topschutterslijst lekker door elkaar is geschud. Die ziet er nu zo uit:

 1. Martijs Delker (Noordpool UFC)  13
  Vince van der Veen (Zeester)     13
 3. Mark de Boer (SV De Heracliden) 11
  Danny Blaauw (SC Scheemda)       11
 5. Bartel Klinkhamer (Warffum)   10
  Gerard Bronsema (Middelstum)     10
  Frank Veenwijk (FC LEO)          10
 8. Jochem Huinder (SIOS)       9
 9. Bjorn Puister (Siddeburen)    8
10. Silvan Havinga (Noordwolde)    7

Er zijn vier spelers die 6 treffers achter hun naam hebben staan. In totaal wisten 11 spelers het net 3 keer te laten bollen. Voor 46 amateurs staan 2 treffers in de boeken en voor 94 schutters hebben we 1 treffer genoteerd.

We gaan een zo eerlijk mogelijk beeld proberen te schetsen van de verrichtingen op de velden. Er wordt aan het einde van het seizoen met gemiddelden gewerkt. Alle klassen zijn immers niet gelijk en het aantal gespeelde wedstrijden verschilt derhalve ook.

Doelpuntenmakers in de 1e en 2e klasse krijgen voor elk gescoord doelpunt een meerwaarde van 25 procent toegekend. Voor de 3e klasse geldt een meerwaarde van 15 procent en voor de 4e en 5e klasse komt er 10 procent bij. Uiteindelijk berekenen we de eindstand op basis van het aantal gescoorde doelpunten, gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden. En daar laten we dan de meerwaarden op los.

(N.B) Bij het samenstellen van de Topschutterslijst gaan wij uit van de gegevens die ons worden verstrekt. Mocht u een fout hebben ontdekt, laat het ons dan weten via redactie@eemsmondsport.nl.