Clubtitelstrijd bij LTC Fivelveld

Net als veel andere verenigingen moet ook tennisvereniging Fivelveld uit Appingedam alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. ‘We zijn beslist geen kleine vereniging maar zien ook dat ons ledental terugloopt. We hadden ooit 280 leden, dat zijn er nu enkele tientallen minder. Kinderen zitten tegenwoordig op meerdere sporten en in tijden als deze worden er keuzes gemaakt. Die vallen niet altijd in het voordeel van de tennisclub uit’, vertelt voorzitter Tineke Jongsma.

Als je niet weet waar je de club moet zoeken zou je er zo voorbij rijden. Met de routebeschrijving  ‘tussen eethuisje Unique en het busstation door’, kun je plaatselijke tennisfans nog wel op weg helpen maar kom je niet uit de regio dan wordt het een stuk moeilijker. Dat hoeft echter geen beletsel te zijn om tennis op een redelijk nivo te spelen en dat kan bij Fivelveld.  Men heeft de beschikking over vijf banen, waarvan er vier verlicht zijn, en een kantine die voldoende groot is om de leden een fatsoenlijke plaats te bieden. ‘Het geheel is net vernieuwd en ziet er allemaal picobello uit’, licht Jongsma toe.

De tennisclub heeft een diversiteit aan spelers in huis. De jongste is zeven jaar, de oudste is inmiddels een tachtiger.  ‘Of hij nog traint weet ik niet, maar toernooitjes afwerken doet ie zeker. Dat is echt super. We hebben een fantastische sfeer binnen de club en veel vrijwilligers. Dat is op zich al geweldig. Bij andere verenigingen hoor ik vaak gemopper over een gebrek aan dat soort mensen. Nou, ons zul je niet horen klagen. Het is mede dankzij hen dat we zoveel activiteiten kunnen ontplooien. Onze grote kracht is daarnaast het enthousiasme van de leden en de verscheidenheid aan activiteiten. Er is voor elk wat wils.’

Op zondag 13 oktober werden er de finales van de clubkampioenschappen afgewerkt. Terwijl het grootste deel van het land met wateroverlast te kampen had, zaten ze bij de tennisvereniging gewoon buiten op het terras langs de banen. En zelfs de zon liet zich af en toe zien tijdens de finales van de clubkampioenschappen die zondag op het programma stonden. Wekenlang hadden de heren en dames naar dit moment uitgekeken. Uiteindelijk konden aan het einde van een zeer geslaagde dag de prijzen worden uitgereikt.

Bij de dames ging de titel naar Joke Duursema, die in de finale Tineke Jongsma wist te verslaan met twee keer 6-3. Later op de dag kon Duursema haar zoon moreel ondersteunen. De 18-jarige stond in de finale tegenover Krijn Reinegert (35). Hij moest voorafgaand aan de finale eerst nog afrekenen met Olivier Micheneau en werd tot het uiterste gedwongen.  Reinegert wist de partij echter in twee sets (6-3 en 6-3) te winnen en moest zich daarna razendsnel zien te herstellen voor de krachtmeting met de youngster. In het proftennis krijgen spelers daar meestal ruimschoots de gelegenheid voor. Lokale helden bereiden zich anders voor. Zij trekken het sleepnet van de muur en egaliseren de baan nog even voor ze de allesbeslissende sets afwerken. Ook dat heeft echter zijn charmes. Overigens bleek Reinegert geen enkele hinder te ondervinden van de krachtmeting die hij al had gespeeld. Hij verpulverde Duursema met maar liefst 6-1 en 6-1.

Op de bovenste foto ziet u de beide finalisten met rechts Reinegert en links Duursema. Op de onderste foto winnares Joke Duursema en verliezend finalist Tineke Jongsma. Overigens houdt de club in april 2014 een open dag. Over het hoe en wat volgen nog nadere mededelingen.

 

No Replies to "Clubtitelstrijd bij LTC Fivelveld"