Deur naar periode staat open voor Damsters

Derdeklasser Appingedam heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door in en tegen Glimmen met 0-3 te winnen na een 0-2 ruststand. De deur naar de eerste periodetitel staat nu wagenwijd open. Toch wil trainer Gerard Zeeman enige reserve inbouwen. We hebben er eerder zo goed voorgestaan, toen ging het op het laatste moment ook mis’, aldus de coach. In deze vorm is het echter sterk de vraag wie de deur voor de neus van de zwartwitten zal dichtgooien.

Op voorhand werd er druk gespeculeerd over het duel tussen de beide toppers in 3C. Men verwachtte een spektakelstuk. Volgens Zeeman was het dat ook wel. ‘Zeker voor de neutrale toeschouwer, al ben ik wel blij dat het kwartje onze kant is op gevallen’, aldus de coach. Glimmen zette de afgelopen weken vreemde resultaten neer.Het kreeg klop van Westerlee en veegde Poolster met 1-9 van het veld. Grote man in dat duel was Tim Oosterhof. De goaltjesdief werd ook nu herhaaldelijk gezocht. ‘Misschien is dat wel een beetje hun manco. Ze speelden vaak de lange bal in de hoop dat Oosterhof er iets mee kon doen.’

Appingedam begon sterk. Swendly Martina, Roy de Groot en Elsin Yilmaz kwamen al vrij snel in kansrijke positie voor het doel van de gastheren te staan maar misten de scherpte. Het bleek slechts uitstel. Binnen tien minuten kon men bij Appingedam voor het eerst juichen. Een vrije trap van Anthon Hoorndijk viel buiten het bereik van de Glimmer sluitpost in het doel: 0-1.

De thuisclub herstelde zich snel van die tik en doelman Jelmer Kiewiet moest aan de bak om zijn domein schoon te houden. Net op het moment dat Glimmen zich weer de gelijke van de Damsters waande, sloegen de bezoekers andermaal toe. Swendly Martina werd op avontuur gestuurd na een afgeslagen corner. Hij ging alleen op het doel van Glimmen af, bleef uiterst beheerst en scoorde 0-2. De thuisclub opende de jacht op de aansluitingstreffer en leek die in de 39e minuut te zullen krijgen. Laatste man Zacharias Douma gleed weg bij een poging om de bal onder controle te krijgen. De aanval van Glimmen wist dit buitenkansje echter niet te benutten.

Na de thee bleek dat Glimmen nieuwe krachten had verzameld, maar ook nu wist Kiewiet niet van wijken. Gaandeweg vloeide het geloof in een goed resultaat een beetje weg bij de thuisclub en pakte Appingedam de controle over het duel terug. Nadat Martina een zeker lijkende strafschop werd onthouden deelde Johannes Huisman de genadeklap uit. Met nog ruim tien minuten te spelen kneep Martina er opnieuw tussenuit. Hij bereikte de achterlijn en verstuurde een voorzet richting Huisman. Laatstgenoemde nam het leer ineens op de slof en schoot snoeihard raak: 0-3. ‘Als we daarna wat scherper waren geweest hadden we ook met 0-4 of 0-5 kunnen winnen’, vertelt Zeeman. Hij gaf zijn team een dik compliment voor de manier waarop ze Glimmen hadden bestreden. ‘Zacharias Douma en Tim de Groot hadden spits Tim Oosterhof, op een enkel slippertje na, goed onder controle. Wij hebben een prima teamprestatie geleverd. Ons grote voordeel is dat we veel mensen hebben die kunnen scoren. Dat maakt dat we erg lastig te bespelen zijn. Daarnaast is een van onze sterke punten dat we over een goed collectief beschikken. We zullen zien wat ons dit de komende wedstrijden brengt.’

De Damsters hebben zaterdag geen competitieverplichtingen. Ze spelen donderdag een oefenwedstrijd in en tegen Siddeburen. Na de mooie overwinning van ons eerste elftal in en tegen Glimmen, speelt ons eerste elftal a.s. donderdag 17 oktober een oefenwedstrijd in en tegen Siddeburen. De aftrap op sportpark Ewensborg is om 20.00 uur.

* Glimmen – Appingedam 0-3 (0-2). Anthon Hoorndijk 0-1, Swendly Martina 0-2; Johannes Huisman 0-3.

No Replies to "Deur naar periode staat open voor Damsters"