Dramatisch verlies Godlinze

Godlinze was tot aan zaterdagmiddag half drie de trotse koploper in de vierde klasse C. En dat zou enkele uren later nog zo zijn. Daar was eigenlijk iedereen wel van overtuigd. Voor de groenzwarten stond immers het uitduel tegen hekkensluiter GVAV Rapiditas op het programma. En wie zou nu verwachten dat de elf van trainer Peter Ernst in dit duel averij zou oplopen. 

Het zou voor de Glinzers echter een dramatische middag worden. Aanvankelijk leek er nog niet veel aan de hand en kregen de gasten zelfs de betere kansen. Ivar Kappen was een paar keer dicht bij de openingstreffer. Hij wist het laatste zetje echter niet te geven. De Stadjers deden niet voor Godlinze onder maar waren een stuk slagvaardiger. Godlinze raakte de draad helemaal kwijt. Niets lukte meer en halverwege het duel hadden de gastheren al een comfortabele 3-0 voorsprong genomen. Godlinze was duidelijk niet opgewassen tegen een voor het eerst dit seizoen compleet en scherp spelend GVAV Rapiditas.

Ook na de thee bleef Godlinze aanmodderen en viel de ene na de andere tegengoal. De bezoekers wisten in de slotfase pas iets terug te doen. Ömer Tekenbas schoot vanaf elf meter raak na een handsbal binnen de beruchte lijnen. De overtreding had verder geen gevolgen voor de dader. En dat deed ook nog eens pijn binnen de gelederen van Godlinze omdat Ali Piçak in een eerder stadium van de wedstrijd met rood van het veld was gestuurd nadat hij hands had gemaakt. De Stadjers zegevierden met 8-1 en die uitslag kwam hard aan bij de groenzwarten. ‘Een totale offday. Niets, maar dan ook helemaal niets klopte. Het was ronduit dramatisch’, aldus voorzitter Koert Stulp. Nick Bruning was de grote man bij de Stadjers. Hij nam maar liefst zes goals voor zijn rekening.

* GVAV Rapiditas – Godlinze 8-1 (3-0). Nick Bruning 1-0; Nick Bruning 2-0 (strafschop); Nick Bruning 3-0; Cas de Zeeuw 4-0; Nick Bruning 5-0; Nick Bruning 6-0 (strafschop); Nick Bruning 7-0; Niels Sipsma 8-0; Ömer Tekenbas 8-1

No Replies to "Dramatisch verlies Godlinze"