Godlinze simpel langs Corenos

Koploper Godlinze heeft zaterdag opvallend weinig moeite gekend met buurman Corenos. ‘Ik zal niet zeggen dat ze slap stonden te spelen maar ik ken de Roodeschoolsters anders. Ze waren zeker niet in hun normale doen’, vertelt trainer Peter Ernst van Godlinze. De groenzwarten wisten met 3-0 te winnen.

Het leek op voorhand een aardig affiche voor een spannende derby maar daar kwam helemaal niets van. Gastheer Godlinze was vanaf de eerste minuut de bovenliggende ploeg en kwam op een q-0 voorsprong door een treffer van Danny de Vries: 1-0. Eigenlijk was het aan Godlinze te danken dat de bezoekers zich lange tijd gelijkwaardig mochten noemen. ‘We hadden het duel veel eerder in het slot moeten gooien’, aldus Ernst. Dat had zelfs vanaf elf meter gekund, maar De Vries schoot te slap in. Tot aan de thee zou er niet meer gescoord worden. Na de doelwisseling verdubbelde Raymond Bogema de marge (2-0) en was het verzet van Corenos gebroken. Uiteindelijk bepaalde Danny de Vries de eindstand op 3-0 met zijn tweede treffer van de middag: 3-0

Op de vraag aan Ernst of het dit seizoen eindelijk gaat lukken om Godlinze naar een hoger platform te tillen, zei hij: ‘In het verleden gingen we constant ten onder omdat we teveel voor onszelf aan het voetballen waren. Daar is nu verandering in gekomen. We hebben allemaal het zelfde doel voor ogen en spelen veel meer als team. Als we dit vast weten te houden kunnen we heel ver komen.’

*Godlinze – Corenos 3-0 (1-0). Danny de Vries 1-0; Raymond Bogema 2-0; Danny de Vries 3-0.

No Replies to "Godlinze simpel langs Corenos"