Late zege SC Loppersum

Tweedeklasser SC Loppersum heeft aan de uitwedstrijd tegen gastheer Drenthina drie punten over gehouden. Het team van trainer Jaap Danhof had in Peter Groenewege de matchwinnaar: 0-1.

De Lopsters startten in een ongewijzigde opstelling tegen de Drenten die voor de aftrap de vierde plek bezetten. Ook DZOH en Klazienaveen, de nummers een en drie troffen elkaar, dus was er veel te winnen voor wat betreft de eerste periode. De Noord-Groningers begonnen sterk maar zouden de hele wedstrijd last houden van een ongelukkig opererende aanvalslinie. Gedurende het duel kon er eigenlijk maar een echte kans voor Drenthina genoteerd worden. De bal werd voorlangs getrokken, maar de inkomende aanvaller kon er net niet bij omdat de verdediging van SC Loppersum bal nog kon toucheren.

Voor het doel van Drenthina was het iets drukker. Jeffrey Leegstra en Ruben Danhof hadden de openingstreffer op de schoen. Leegstra trok te ver naar buiten waardoor zijn schot geblokt kon worden en Danhof kwam een teentje te kort om het leer de juiste richting mee te geven. In de 80e minuut had Drenthina reeds drie keer gewisseld toen het noodlot toesloeg. Een van de aanvallers verstapte zich en leek zich behoorlijk te blesseren. Na drie minuten verzorging was de conclusie dat er met tien tegen elf zou worden doorgespeeld. De ongelukkige Drent kon niet verder.

SC Loppersum begon aan een slotoffensief, kreeg kansjes maar het lukte vooralsnog niet om te scoren. Tot aan de 94e minuut. Invaller Mark van Doorn nam een corner die hij scherp bij de tweede paal plaatste. Aanvoerder Peter Groenewege kopte vervolgens goed naar de grond en was even later de gevierde man. Met nog twee minuten te gaan kwamen de bezoekers niet meer in de problemen. Omdat DZOH en Klazienaveen op een gelijkspel bleven steken staat SC Loppersum samen met DZOH aan kop in de tweede klasse J.

* Drenthina – SC Loppersum 0-1 (0-0). Peter Groenewege 0-1.

No Replies to "Late zege SC Loppersum"