Vijfde Stemer WielrenTocht

Dertig wielrenners uit Stedum en directe omgeving hebben op 29 september meegedaan aan de 5e editie van de Stemer WielrenTocht. De door de Wielervereniging Oet Steem georganiseerde  tocht wordt traditioneel gehouden op de laatste zondag in september. De lustrumviering van deze Stemer ‘klassieker’ bestond wederom uit twee rondes van circa 50 kilometer.

Rond één uur vertrok het peloton wielrenners, inclusief vier dames, vanaf het haventerrein in Stedum voor de eerste ronde Met een forse tegenwind werd via Westeremden, Zeerijp, ’t Zandt en Spijk de Eemshaven bereikt. Met de zon in het gezicht en de wind in de rug ging het in een vliegende vaart via Roodeschool, Oldenzijl en Garsthuizen weer terug naar Stedum. In de Vlasschuur werd even ‘bijgetankt’ voor de tweede ronde. Natuurlijk stond er voor de wielrenners weer appelgebak met slagroom en koffie op het programma.

De tweede ronde, waarbij het altijd een paar tandjes harder gaat en men ruim boven een gemiddelde van 30 kilometer komt, bracht het uitgedunde peloton (16 personen) via Schildwolde, Siddeburen, Appingedam en Garrelsweer naar Winneweer. Hier begon de ‘echte’ wedstrijd, want namens Oet Steem was voor degene die het eerst terug was in Stedum (via de Hemertweg) een mooie prijs in het vooruitzicht gesteld. Binnen enkele tientallen meters was het peloton buiten Winneweer al uit elkaar gereden en werd kop over kop met grote snelheid richting Stedum gekoerst.

Dat topamateur en Stedumer Anne Fokkema met de hoofdprijs aan de haal ging verbaasde de kenners natuurlijk niet. Eppe Wolfis en Menco Slager, beiden lid van de Wielervereniging Bedum, kwamen als tweede en derde over de finish aan de Lellensterweg.

Met een gezellige nazit in de Vlasschuur, onder anderen in aanwezigheid van Harry Vaatstra (directeur Klimaatgroep Holland en hoofdsponsor van Oet Steem) werd de zeer geslaagde vijfde editie van de Stemer WielrenTocht afgerond. De liefhebbers van een mooie tocht door het Grunneger land verheugen zich nu reeds op 26 september 2014. Dan staat namelijk de volgende editie gepland.

No Replies to "Vijfde Stemer WielrenTocht"