Winst voor tiental Neptunia

Neptunia heeft een knappe zege geboekt op De Vogels. Aanvoerder Pieter Meijerhof kreeg na een halfuur spelen al een rode kaart, waardoor Neptunia lange tijd met tien man speelde. Ondanks de numerieke meerderheid kon De Vogels geen vuist maken. Neptunia won terecht met 2-0.

door Frank Molema

Na het tegenvallend resultaat tegen VVS in Oostwold lag er enige druk op deze wedstrijd. Om aansluiting te houden met de middenmoot, moest deze wedstrijd gewonnen worden. Dit besef leek aanwezig bij de Neptunianen want al in de eerste tien minuten kreeg Neptunia twee enorme kopkansen. De eerste kopte Ruben Stam op aangeven van Dyon Schuijl naast en de tweede kopte Michiel van Spaandonk, op aangeven van Shantony Cecilia, via een stuit over het doel. In de periode daarna werd De Vogels wat sterker, met als hoogtepunt een verdwaalde voorzet die op de lat belandde.

Na twintig minuten nam de thuisploeg de leiding. Keeper Christiaan Buntjer bereikte met een snelle spelhervatting Cecilia, die vervolgens Van Spaandonk de diepte in stuurde. Van Spaandonk was zijn tegenstander de baas en alleen voor de keeper schoot hij de bal laag in het doel. Neptunia ging vervolgens op jacht naar een tweede treffer, maar kreeg na een half uur spelen een enorme domper te verwerken. De scheidsrechter gaf Pieter Meijerhof de rode kaart vanwegenatrappen. Meijerhof beweerde dat het slechts een botsing was omdat de wegen van beide spelers elkaar ongelukkig kruisten en dat er absoluut geen sprake was van een natrappende beweging. De fluitist interpreteerde de situatie echter anders en gaf gedecideerd rood.

In plaats van een jacht op de 2-0, veranderde de prioriteit in het verdedigen van de voorsprong. De Vogels besloot om in de tweede helft met een spits extra te gaan spelen om op die manier Neptunia onder grotere druk te kunnen zetten. Neptunia verwachtte een problematische tweede helft maar kwam geen moment in de problemen. De Stadjers speelden een inspiratieloze tweede helft en creëerden maar één kopkans uit een corner. De leiding van De Vogels zou later toegeven dat ze te slap en in een te laag tempo speelden. De Vogels kwam er niet doorheen, mede omdat de verdediging van Neptunia haar taak goed uitvoerde. In de 80e minuut besliste Neptunia de wedstrijd. Ruben Stam kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit. Hij dribbelde lang met de bal om ruimte te zoeken voor het schot. Uiteindelijk vond hij die en met een droge knal in de linkerhoek verdubbelde hij de voorsprong.

In het resterende kwartier kwam de overwinning niet meer in gevaar. Voor het eerst dit seizoen kreeg Neptunia geen doelpunt tegen. Door de overwinning stijgen de roodwitten naar de negende plaats. De thuiswedstrijden van Neptunia zijn over het algemeen goed, maar in uitwedstrijden wil het  nog niet lukken. Alle gespeelde uitwedstrijden, inclusief beker- en oefenwedstrijden, gingen verloren. Om een rol van betekenis in de vierde klasse te spelen zullen ook uitwedstrijden gewonnen moeten worden. Zaterdag speelt Neptunia de uitwedstrijd tegen titelkandidaat VV Groningen.

* Neptunia – De Vogels 1-0 (2-0). Michiel van Spaandonk 1-0; Ruben Stam 2-0.

No Replies to "Winst voor tiental Neptunia"