Dapper Warffum laat Hoogezand zweten

Warffum is zondag na het met 1-3 verloren bekerduel tegen tweedeklasser Hoogezand  met opgeheven hoofd van het veld. En daar hadden de mannen van coach Menno Kloosterhuis alle reden toe. Ze hadden de Hoogezandsters meer tegenstand geboden dan de elf van Jan Kloetstra hadden verwacht.

Hoogezand startte uiteraard als torenhoge favoriet. Het klassenverschil was immers groot. De vijfdeklasser was echter vastbesloten zijn huid zo duur mogelijk te verkopen. En dat deden de kanaries dan ook. De gasten kwamen na twintig minuten weliswaar op 0-1 door een treffer van Aldin Hedzic, maar moesten daarna vol aan de bak. Robbert Bos en Robert Bakker kwamen beiden in een situatie terecht die eigenlijk een goal had moeten opleveren. ‘Sterker nog, die hadden er in gemoeten’, blikt Kloosterhuis terug. Bij Hoogezand haalde men opgelucht adem dat dit niet gebeurde en toen het vlak voor rust 0-2 werd door toedoen van Mart Bethlehem, leek de wedstrijd gespeeld.

Tijdens de thee verzamelde Warffum echter nieuwe moed en besloot in het tweede bedrijf nog een keer aan te zetten. Het leverde de thuisclub een strafschop op die door Robin Klaassen werd verzilverd. En opnieuw kreeg Hoogezand het benauwd. Hoewel men wat makkelijker speelde, lukt het maar niet om die vermaledijde vijfdeklasser definitief op de knieën te dwingen. Sterker nog, het had niemand verbaasd als Warffum langszij was gekomen. ‘De kansen daarvoor hebben we zeker gehad. Zij werden ook steeds onrustiger omdat ze de derde goal maar niet wisten te scoren’, aldus Kloosterhuis. Dat lukte ze uiteindelijk in de 83e minuut wel.  Kishan Siekman zorgde voor opluchting binnen de Hoogezandster gelederen: 1-3. De gasten pakten de bekerwinst maar Warffum voelde zich de morele winnaar.

‘Ik ben trots op mijn team en dat heb ik hen ook verteld. We hebben ons dapper geweerd. Er is een prima teamprestatie neergezet waar ik een diepe buiging voor heb gemaakt’, zei Kloosterhuis na afloop van het treffen. Hoogezand had kennelijk op een makkelijke middag gerekend maar ontsnapte ternauwernood. Warffum kan zich weer op de competitie richten. Met de instelling die men zondagmiddag heeft getoond kunnen de kanaries het dit seizoen nog ver schoppen.

* Warffum – Hoogezand 1-3 (0-2). Aldin Hedzic 0-1; Mart Bethlehem 0-2; Robin Klaassen (strafschop) 1-2; Kishan Siekman 1-3.

No Replies to "Dapper Warffum laat Hoogezand zweten"