Corenos velt koploper Veendam 1894

corenosveendamAalderd Duinkerken, de maker van de 2-0, tuimelt over Veendammer Gino Atmodikoro. Robert Hollander lijkt ergens anders naar te kijken. Corenos-speler Germen Tamsma (rechts) houdt wel een oogje in het zeil. (foto: Antje ten Harkel-Meijer).

Hij was ooit zelf de goaltjesdief die hij nu graag binnen zijn team had willen hebben. Trainer Erik Zuidema van Corenos weet als geen ander hoe belangrijk het is dat alleen trefzekerheid binnen de voetballerij telt. En juist dat aspect mist hij bij het vlaggenschip van de Roodeschoolster vereniging. Toch wilde de oefenmeester zaterdagavond niet klagen. Daar had hij ook geen enkele reden toe na de 3-0 overwinning op koploper Veendam 1894.

Corenos is stroef aan de competitie begonnen. Na vijf gespeelde duels stond er alleen een overwinning op het onderaan bungelende Engelbert in de boeken. De overige wedstrijden gingen verloren. ‘En dat was niet nodig geweest omdat het spel eigenlijk wel goed was’, vertelt Zuidema. Dat de thuisclub het moeilijk zou krijgen om voor een ommekeer te zorgen was voor het duel tegen de Veenkolonialen stond op voorhand wel vast. Vooral omdat Zuidema nog steeds geen beroep kon doen op vaste waarden als Roy Reininga, Daniël Wezeman en Siert Brontsema.

De lijstaanvoerder begon prima aan de wedstrijd. De gasten speelden gemakkelijker en lieten de bal het werk doen. Corenos moest het antwoord in eerste instantie schuldig blijven. Omdat de Veendammers hun overwicht echter niet in goals wisten uit te drukken, ontworstelde de thuisclub zich aan de druk. Men nam het heft zelf in handen en gaf dit gedurende de resterende tijd van de wedstrijd niet meer weg. ‘Het moet af en toe een beetje meezitten en we hadden inderdaad het geluk dat we die moeilijke fase ongeschonden door wisten te komen. Daar hebben we moed uit geput’, aldus Zuidema.  Hoewel de toeschouwers wel wat kansen te zien kregen, bleef het scorebord tot aan de thee onberoerd.

Na de doelwisseling kreeg het thuisfront dan eindelijk waar het al zolang op had moeten wachten. Klaas Duinkerken kopte raak uit een hoekschop (1-0) en niet veel later had de marge eigenlijk verdubbeld moeten zijn. Dat gebeurde echter pas toen scheidsrechter Van Traa een Veendammer vroegtijdig naar de douches had gestuurd. De bezoekers stonden kennelijk voor het eerst dit seizoen tegenover een getergd team en reageerden zich op de fluitist af. Een van de gasten liet luidkeels merken het niet met sommige beslissingen van de onpartijdige eens te zijn en kreeg daarop zijn tweede geel.

Vanaf dat moment speelde Corenos een gewonnen wedstrijd. Met veel passie en vechtlust draaide de thuisclub de duimschroeven nog wat verder aan en toen Aalderd Duinkerken met en prima afstandsschot voor 2-0 had gezorgd, brak het laatste beetje verzet bij Veendam 1894. Uiteindelijk bepaalde Roel Munting, na een voorzet van Anne-Jan ten Harkel, de eindstand op 3-0.

‘Dit was even nodig om het zelfvertrouwen wat op te krikken. Het is een overwinning van het team op zichzelf. We hebben prima veldspel  laten zien en aangetoond meer in hun mars te hebben dan er tot nu toe is uitgekomen. Door deze zege hebben we weer aansluiting met de middenmoot. We hebben nu vier van de vijf topploegen in deze klasse gehad. Op papier beginnen we nu aan een serie wedstrijden waarin we succes moeten kunnen boeken. We komen er echt wel’, vindt Zuidema.

Corenos speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas. En dat is kennelijk een ploeg van hollen of stilstaan. Ze wisten onlangs nog met 8-1 van toenmalig koploper Godlinze te winnen en verloren zaterdag met 1-0 van Middelstum.

* Corenos –Veendam 1894  3-0 (0-0). Klaas Duinkerken 1-0; Aalderd Duinkerken 2-0; Roel Munting 3-0.

No Replies to "Corenos velt koploper Veendam 1894"