Sneu verlies Oldambtster Boys

Vijfdeklasser Oldambtster Boys moest zondag op bezoek bij DWZ. Voor de Boys kwam dit over als een wedstrijd die gewonnen moest worden. Het was een confrontatie met historie. Eentje waarbij de ploeg uit ’t Waar/Nieuw Scheemda nooit kansloos is. Men vertrok dan ook vol goede moed maar punten leverde dat niet op.

Oldambtster Boys begon met een 4-3-3 opstelling waarbij Alexander Jansen als snel van rechtsbuiten tot rechtermiddenvelder werd omgeturnd en Dennis Burema centraal op het middenveld ging spelen. Daardoor ontstond er uiteindelijk een 4-4-2. De eerste kansen vielen over en weer te noteren en het was wachten op het eerste doelpunt. Die viel voor de Boys aan de verkeerde kant van het veld. Een individuele actie werd goed afgerond en daarmee stond het 1-0 voor de thuisploeg.

De gasten zaten niet bij de pakken neer. Na een overtreding op de middenlijn slingerde Burema de bal het strafschopgebied in, waarna het leer doorschoot en Jamill de Jong koelbloedig wist af te ronden: 1-1. Het was mooi geweest als Oldambtster Boys deze stand tot aan de thee had vastgehouden. Het mocht echter niet zo zijn. De voorstopper van DWZ kreeg alle ruimte om het veld over te steken en liet doelman John Plat kansloos achter: 2-1. Sneu voor de sluitpost die een geweldige wedstrijd speelde en zijn team erg vaak uit de brand wist te helpen.

Na de doelwisseling ging Oldambtster Boys onverdroten door met het redelijke spel dat men voor rust op de grasmat had gelegd. Dit resulteerde in een aantal kansen waarbij de precisie echter ontbrak. Mark kwam nog  oog in oog met de keeper te staan. In plaats van zelf uit te halen besloot hij het speeltuig in de voeten van Abrehame Yesake te schuiven. Laatstgenoemde dribbelde het leer vervolgens over de achterlijn. Een hoekschop die maar net gemist werd door zowel Jansen als Mark Eerkens had een beter lot verdiend en ook nu kreeg Oldambtster Boys met een ijzeren voetbalwet te maken. Als je de kansen zelf niet benut doet de tegenstander het wel.

Een achterin verkeerd ingespeelde bal vormde de inleiding tot de 3-1. En zelfs na die tegenslag voelden de gasten dat er nog wat te halen viel. Een door DWZ slecht verwerkte corner werd opnieuw door Yesake ingebracht. Hij vond Jansen  in het strafschopgebied en speelde hem aan.   Laatstegenoemde draaide goed bij zijn tegenstander weg  en rondde beheerst af in de korte hoek: 3-2. Daarna zakte het spel van beide elftallen een beetje in. Toch bleven de Boys op de 3-3 hopen en eigenlijk waren daar de kansen ook wel voor aanwezig. Het lot besliste echter anders. Een voorzet die niet goed door de defensie weggewerkt kon worden, werd snoeihard ingeschoten en opnieuw was John kansloos: 4-2. Sneu voor Oldambtster Boys dat alles had gegeven maar uiteindelijk toch weer met lege handen achterbleef.

Het werd uiteindelijk een goede en sportieve wedstrijd waar het team van trainer Jan Klein op door kan borduren. Zondag wacht de wedstrijd tegen Wedde. Het duel op Sportpark Oldambt begint om twee uur.

No Replies to "Sneu verlies Oldambtster Boys"