Eurocup Delfzijl wil naar hoger nivo

Na de succesvolle eerste editie van Eurocup Delfzijl, belooft ook de tweede editie een aantrekkelijk evenement te worden. Eurocup Delfzijl, dat in januari meer dan duizend toeschouwers trok, borduurt grotendeels verder op het succes van de eerste editie.

door Frank Molema

Initiatiefnemers Roy Boxmeer en Nick de Groot willen ook in het tweede weekend van januari 2014 weer een topevenement neerzetten in de Brede School Noord. “Ons doel is om zowel organisatorisch als op het speelveld een nog hoger niveau te halen dan vorig jaar”, zegt Boxmeer. “Vanuit Zwitserland, waar Nick sinds augustus verblijft, is hij druk doende met de organisatie. Hij is onder andere bezig om clubs van een nog hoger niveau naar Delfzijl te halen, zodat we de talenten van de toekomst weer in Delfzijl kunnen zien schitteren.” Het streven van De Groot is om minimaal één van de drie traditionele topclubs Ajax, PSV of Feyenoord naar Delfzijl te halen. Ook zullen er weer professionele internationale clubs deelnemen.

Aan de opzet van het toernooi verandert voorlopig niets. Net als dit jaar nemen er tien teams deel die worden verdeeld over twee poules van vijf. Op zaterdag nemen de teams het tegen elkaar op in de poulefase en op zondag worden de kruisfinales en de finale gespeeld. Met ruim duizend bezoekers op de finaledag werden alle verwachtingen tijdens de eerste editie ruim overtroffen.

De inwoners van Delfzijl komen dus graag naar Eurocup toe. “In tijden van krimp willen we de inwoners graag iets geven waar ze trots op kunnen zijn. Delfsail geeft Delfzijl bijvoorbeeld al jaren positieve publiciteit en dat willen wij met Eurocup ook bereiken”, zegt Boxmeer ambitieus. Eurocup biedt naast het voetbal veel ander vermaak zoals muziek, dans en een netwerkbijeenkomst voor de lokale ondernemers. Een grote groep ondernemers steunt Eurocup Delfzijl al, maar volgens Boxmeer heeft het evenement alle ondernemers keihard nodig om het tot een succes te maken.

Regioteam

Dat Eurocup uiterst serieus wordt genomen, blijkt uit het feit dat het regioteam al is begonnen aan de voorbereiding. Het team van trainer Peter Logtenberg is vorige week van start gegaan met een 21-koppige voorselectie. Na een aantal trainingen is het de bedoeling dat er tien spelers, inclusief twee keepers, overblijven om deel te nemen aan het sportief hoog aangeschreven evenement.

In januari van dit jaar zette het regioteam een knappe prestatie neer door PEC Zwolle onder zich te houden. Bovendien konden de talenten uit de regio goed partij bieden in de wedstrijden tegen andere professionele teams. “Er zitten nu een aantal spelers bij die ook vorig jaar het toernooi hebben gespeeld”, zegt trainer Logtenberg. “Het voordeel daarvan is dat zij die toernooi-ervaring meenemen naar de tweede editie. Daarnaast hebben we spelers die op hoofdklasse niveau spelen bij clubs als NEC Delfzijl, GRC Groningen en GVAV Rapiditas.”

Ten opzichte van vorig jaar voert het regioteam enkele wijzigingen door. Dit jaar spelen alleen spelers in het regioteam die woonachtig zijn in de gemeente Delfzijl en Appingedam. Vorig jaar werden ook jongens uit de omliggende dorpen geselecteerd. De geselecteerde spelers voor het regioteam, worden uitvoerig bekeken door een aantal scouts. “We selecteren niet op basis van twee trainingen, maar we bekijken veel wedstrijden van de jongens. Wij selecteren op kracht, explosiviteit, techniek en positie gerelateerde vaardigheden”, zegt Logtenberg. Het regioteam traint nog twee keer in november, vanaf december doen ze dit wekelijks. Op zaterdag 11 en zondag 12 januari vindt het evenement plaats.

 

No Replies to "Eurocup Delfzijl wil naar hoger nivo"