Appingedam speelt met Lycurgus

Als Lycurgus maatgevend moet zijn voor de concurrentie die Appingedam in de 3e klasse C ondervindt, wordt de ploeg van trainer Gerard Zeeman fluitend kampioen. De manier waarop de naaste belager van de Damsters op het eigen Wellemansportpark aan de kant wisten te zetten, dwong respect af. Het werd 7-2 voor de gastheren en met die overwinning werd even een statement gemaakt. Het klassenverschil was gewoon te groot.

De gastheren combineerden een groot deel van de eerste helft dat het een lieve lust was en deden dat zonder vaste waarden als Derick Kluter en Anton Hoorndijk. Het deerde de Damsters geen moment. Ze lieten Lycurgus alle hoeken van het veld zien. Na een kwart wedstrijd werd de ban gebroken. De gemiste kansen van Zacharias Douma en Doan Ibraimi waren vergeten toen Jivan Vroom de thuisclub op voorsprong wist te schieten: 1-0. Amper drie minuten later was Danny Schudde de gevierde man en leek Lycurgus een hele zware middag tegemoet te gaan. Johannes Huisman kegelde het speetuig op delat, maar in plaats van 3-0 werd het zowaar 2-1. Tjesse van Harskamp was na een corner van Henk Jan van der Meulen succesvol met het hoofd.

Het was even de vraag hoe de gastheren met deze tegenslag om zouden gaan. Het antwoord kwma sneller dan Lycurgus had gehoopt. Er waren na de hervatting nog maar een paar minuten gespeeld toen Elsin Yilmaz zijn teamgenoot Jivan Vroom op maat wist te bedienen. Het verschil was weer op twee gezet: 3-1. De Stadjers luidden vervolgens zelf hun ondergang in door de bal achter hun eigen doelman te prikken: 4-1. Het laatste restje verzet was daarna wel weg. Appingedam kreeg daarna alle gelegnheid om een mosnterscore neer te zetten. Tim de Groot, Doan Ibraimi en Roy de Groot schoten het zevental vol. Dat Lycurgus uit een benutte strafschop van Arvin Knol nog iets terugdeed, mocht de pret niet drukken.

‘Als de rest van de teams in deze klasse op een dergelijke manier tegenstand bieden kan Appingedam de kampioensvlag alvast wel hijsen’, sprak een radioverslaggever. Een ietwat voorbarige uitspraak, misschien wel als grap bedoeld, want de weg naar de titel is lang. Het is namelijk nog niet echt duidelijk geworden hoe de Damsters onder druk kunnen presteren. Dat heeft tot nu toe alleen Gorecht aangetoond…

No Replies to "Appingedam speelt met Lycurgus"